• A-tým - ohlas

Cítil jsem se dobře. Jsem rád, že jsme vyhráli, řekl Král

  • 22. 9. 2024

Jan Král si dnes připsal první start za Sigmu Olomouc po nedávném přestupu. V osmé minutě šel do hry poté, co byl vyloučen Adam Dohnálek. „Ani jsem neměl čas nad tím nějak přemýšlet,“ řekl Král po hektickém úvodu.

Ačkoliv ses nedostal hned do základní sestavy, ale už v osmé minutě jsi šel do hry.

Pro mě to bylo možná ještě lepší. Neměl jsem totiž aspoň čas nad tím nějak přemýšlet a hned jsem do toho skočil. Jsem rád, že to tak dopadlo.

V utkání se ti povedlo ustát skoro všechno. Tobě se navíc podařilo i asistovat u druhého gólu Klimenta. Byla to chtěná asistence?

Abych odpověděl na první část, nebylo to tak dokonalé, protože Dukla dala gól po naší chybě. Ale to je jedno, nakonec jsme vyhráli. A gól? Trochu jsem se bál, aby to nebyl faul. Cítil jsem, že jsem někomu šlápl na nohu, nevím už, komu. Ale dopadlo to dobře, jsme rádi.

A byla to asistence?

Myslím, že jsem se míče nedotkl, že jsem na něj nedosáhl. Snažil jsem se jen rozhodit hráče soupeře.

Když jsi naskakoval na hřiště, co ti řekl trenér Janotka?

Řešili jsme hlavně defenzivní standardky, zbytek jsme probrali o přestávce. Když jsem šel do hry, tak nebyl čas něco řešit.

Jak jsi zatím spokojen v Olomouci?

Moc. Líbí se mi tady. Doufám, že to bude jen a jen lepší.

Byl jsi nějak dohodnutý s trenérem, kdy se zapojíš do zápasu? Bylo před utkáním ve hře, že by ses do hry dostal už dnes?

Já jsem byl celou přípravu mimo. Trénuji asi čtyři týdny. Byli jsme domluvení, že mi dá čas. Až se budu cítit dobře, tak to přijde. Nijak jsme na to netlačili.

Jak se cítíš takhle po zápase?

Bylo to náročné. Dlouho jsem nehrál zápas. Může to být lepší, ale jinak jsem se cítil dobře.

Adam Dohnálek byl vyloučený, vypadá to, že by tě mohl čekat start na Spartě.

To je za pár dní, teď nad tím nepřemýšlím. Řešíme zápas s Duklou, vyhodnotíme si ho a začneme se připravovat na Spartu.

Jaké je porovnání české ligy z nedávné zkušenosti z Belgie?

Belgická liga je zajímavá, hlavně pro ofenzivní hráče. Jsou tam situace pět na pět, je to nahoru dolů, ofenzivní hráči mají velkou kvalitu. Myslím, že naše top 3 týmy se koukají už i do belgické ligy. Jsou tam zajímaví hráči.

Co říkáš na fazónu Jana Klimenta?

Mě osobně překvapil jak je na tom pohybově. Dal dva góly, ale předvedl toho mnohem více. Dal tři, čtyři sprinty dozadu a odebere míč. Jen víc takových útočníků.

Prosadil by se v Belgii?

Myslím, že určitě. Třeba v Eupenu jsme měli velký problém s útočníky. Přivítali bychom ho tam tehdy s otevřenou náručí.

Co se ti v Olomouci líbí z fotbalové stránky?

Líbí se mi náročnost. Viděl jsem ji třeba u trenéra Koubka, který byl náročný na hráče. Teď to vidím i tady u trenéra Janotky. To je klíč k tomu, jak se týmu daří.

Další články