• Mládež

Mladší žáci rozehráli Interligu zápasy proti Brnu a Krakovu

  • 24. 9. 2024

Mladší žáci Sigmy zahájili v minulém týdnu tradiční Interligu. Na jejím úvodu se střetli se stejně starými celky Zbrojovky Brno a polské Wisly Krakov.

U13

V prvním utkání Interligy si Hanáci poradili se Zbrojovkou Brno. Brankami Alky a Kaczmarczyka zvítězili 2:0.

Hodnocení trenéra Jakuba Zatloukala:

Dobrý vstup do utkání, kdy držíme míč a jsme hodně aktivní v presinku. Soupeři naše aktivita dělá problémy a my tak získáváme spoustu míčů na soupeřově půlce. Z jedné takové situace dáváme pěknou branku. Začátek druhé půle nám také vychází a pěknou akcí zvyšujeme na 2:0. V dalších minutách se nám nedaří podržet míč a soupeř nás dostává pod tlak. Vzadu však pozorně bráníme a Zbrojovku nepouštíme do žádných velkých šancí.

FC Zbrojovka Brno U13 – SK Sigma Olomouc U13 0:2 (0:1)

Branky: Alka, Kaczmarczyk.

Sigma: Mrlina, Crhák, Novosad, Baláš, Heger, Vacula, Hradil, Polcr, Alka, Luňák, Nepožitek, Kocián, Foretník, Kaczmarczyk, Konrád, Špalek, Plánička. Trenér: Jakub Zatloukal.


Druhé utkání v rámci Interligy odehráli mladší žáci proti polské Wisle Krakov. U13 se soupeřem držela výsledkově krok jen v první půli, kterou i díky brance Polcra zakončila nerozhodně 1:1. Po změně stran se ale soupeř z Polska trefil devětkrát a zvítězil 10:1.

Hodnocení trenéra Jakuba Zatloukala:

Tohle utkání se hodnotí velice těžce. Soupeř je velice kvalitní na míči, jeho hráči jsou opravdu skvěle technicky vybavení a od začátku jsou nebezpeční. Nám se bohužel nedaří útoky včas brzdit. Z této pasáže hry dostáváme jednu branku a prohráváme tak 0:1. Postupem času se do hry dostáváme i my a z rohu vyrovnáváme na 1:1. To, co se stalo druhý poločas byl zlý sen. Paradoxně začínáme dobře a máme kvalitní výstavbu hry. Jenže dvě hloupé chyby a soupeř odskakuje o dvě branky. Pak se nám celá hra totálně sesypala a soupeř si s námi děla co chce. Kluci se zbavují odpovědnosti, jen hrajeme alibisticky dolů a shazujeme odpovědnost na jiné hráče. Žádná komunikace, žádná organizace a odvaha. Takhle se určitě prezentovat nemůžeme a také nechceme. Musíme to rychle hodit za hlavu a zase ukázat naši pravou tvář.“

SK Sigma Olomouc U13 – TS Wisla Krakov U13 1:10 (1:1)

Branka: Polcr.

Sigma: Mrlina, Špalek, Hradil, Baláš, Heger, Foretník, Luňák, Polcr, Alka, Plánička, Nepožitek, Konrád, Kocián, Kaczmarczyk, Crhák, Novosad. Trenér: Jakub Zatloukal.

U12

Také mladší kategorie U12 v úvodním utkání Interligy nad Zbrojovkou zvítězila. V zápase padlo pět branek, Sigma díky dvěma trefám Červeného a jednom gólu Makarenka soupeře přestřílela a vyhrála 3:2.

Hodnocení trenéra Martina Banovce:

„Utkání, kde mohl vyhrát i soupeř, ale jsme moc rádi, a hlavně kluci to dávali najevo, že jsme to právě my, kdo velmi zajímavé střetnutí zvládl. První poločas byl z obou stran hektický, soubojový a s velkým nasazením všech hráčů. Chyběla však větší fotbalovost z naší strany. Ve druhém poločase jsme zlepšili naši hru zejména v rozehrávce od brány a taky díky přesnějším přihrávkám. Klukům patří velká gratulace a také pochvala za obětavé návraty, kdy na poslední chvíli zblokovali střelu nebo vypíchli míč. Super bylo taky vidět, jak utkáním žijí a chtějí ho vyhrát.

FC Zbrojovka Brno U12 – SK Sigma Olomouc U12 2:3 (1:1)

Branky Sigmy: 2x Červený, Makarenko.

Sigma: Vaca, Prchla - Symerský, Penc, Doležal, Kresta, Horsinka, Šarman, Vávra, Kuba, Šůstek, Šimůnek, Zeman, Červený, Makarenko, Jurkovič. Trenér: Martin Banovec.


Ani U12 se v klání s polskou Wislou nedařilo. Svěřenci trenéra Banovce se proti Krakovu střelecky neprosadili, zatímco soupeři se do střelecké listiny zapsali dvakrát. Wisla porazila Sigmu 2:0.

Hodnocení trenéra Martina Banovce:

Hrálo se úplně jiné utkání než proti Zbrojovce. Tím, že to bylo druhé utkání po sobě, bylo potřeba počítat s tím, že nám nasazení poleví, což se stalo, ale bohužel se nám vytratila i komunikace a aktivita s míčem, což mělo za následek zbytečné 2 góly, které jsme dostali v prvním poločase.“

Řekli jsme si něco k tomu o poločase a ve druhé půli jsme byli více na míči a častěji ohrožovali bránu soupeře. Chyběla nám ale kvalitní finální přihrávka a možná i odvaha projít přímočaře na bránu, a tak většina zakončení byla z větší dálky. I přes prohru bylo utkání pro nás velmi cenné a těšíme se příště na odvetu.“

SK Sigma Olomouc U12 – TS Wisla Krakov U12 0:2 (0:2)

Další články