• Mládež

Sedmnáctka přivezla tři body. Jablonec U17 – Sigma U17 1:3

  • 26. 9. 2024

V dohrávce 6. kola celostátní ligy mladšího dorostu zvítězil olomoucký výběr na půdě nováčka z Jablonce. Hanáci si v první půli vypracovali jednobrankový náskok. Krátce po změně stran o něj sice přišli, ale v závěrečné čtvrthodině dvakrát udeřili a nakonec vyhráli 3:1

Svěřenci trenéra Jana Krajčoviče měli na hřišti Jablonce od úvodní minuty převahu. Domácí, stejně jako v duelu starších dorostenců, opět hráli v hlubokém bloku a až na jednu střelu si v první půli šanci nevytvořili.

Hanáci se krátce po výkopu radovali z gólu, ten však nakonec pro ofsajd nebyl uznán. Po několika neproměněných šancích se vedení dočkali až v závěru první půle. Olomoučtí dorostenci rozehráli rohový kop, Kimel se ve vápně prosadil důrazem a přesnou ranou otevřel ve 45. minutě skóre zápasu.

Jablonec srovnal pět minut po změně stran, kdy jeho hráči vystihli rozehrávku Sigmy a akci gólově dohrál Polonskis.

Vedení si zpět Sigmáci vzali v 77. minutě, kdy po standardní situaci doklepl odražený míč do brány Skácel. Třetí branku pak Hanáci přidali po postupné kombinaci, na jejímž konci Pařenica předal míč Křiklavovi, který se nemýlil a upravil na konečných 3:1 pro Sigmu.

Po zisku tří bodů se Hanáci bodově dotáhli na vedoucí duo pražských S. Slavia má, na rozdíl od Sigmy a Sparty, o jeden odehraný zápas více. Tři body za olomouckým dorostem je Mladá Boleslav, ta má pro změnu o dva odehrané zápasy méně. V dalším utkání hrají svěřenci trenéra Krajčoviče na půdě Opavy. Představí se tam už tuto sobotu.


Hodnocení trenéra Jana Krajčoviče:

Je to důležité vítězství z venku. Papírově jsme byli favoritem, myslím, že na hřišti se to od počátku potvrdilo. Hned v úvodu jsme dal gól, který nám pro ofsajd nebyl uznán. Náš tlak byl ale soustavný, domácí se až na jednu střelu v první půli k ničemu nedostali. My jsme museli dobývat obranný blok Jablonce. Skórovat se nám podařilo až v závěru první půle, kdy nás Kimel dostal do vedení.

To jsme chtěli krátce po změně stran navýšit, ale po chybě v rozehrávce jsme nechali soupeře srovnat. Jablonec tím ožil, jeho hráči byli plni důrazu, agresivity a na hřišti nám nedal nic zadarmo

Obraz hry se ale nezměnil, pokračovali jsme v soustavném tlaku, soupeř čekal na brejky. Hra byla v naší režii a nám se v 77. minutě podařilo po standardní situaci opět dostat do vedení, to jsme pak ještě navýšili a rozhodli.

Zápas byl náročný, vítězství zasloužené, ale stálo nás hodně sil. Kluky musím pochválit za to, jak utkání kvalitně odehráli. Byli jsme fotbaloví a šli si za vítězstvím. Teď nás čeká ještě náročnější utkání v Opavě, na které se musíme dobře připravit. Budeme chtít potvrdit vítězství v Jablonce.


FK Jablonec U17 – SK Sigma Olomouc U17 1:3 (0:1)

Branky: 51. Polonskis – 45. Kimel, 77. Skácel, 85. Křiklava.

Rozhodčí: Mrkáček – Kvítek, Havel. ŽK: Pazdera. Diváků: 50.

Jablonec: Žižka – Poledník, Špaček (23. Pastorek), Šimon, Domácí, Michel, Polonskis (88. Lorenc), Sirůček, Mader, Hušek (75. Antoš), Velechovský. Trenér: Džimis Bekakis.

Sigma: Křivánek – Sandr (68. Chytil), Jadrníček, Vyroubal, Pazdera – Riedl, Kaštyl (73. Pařenica), Pšenica, Hilbert (46. Pilch), Křiklava (85. Chvilíček) – Kimel (68. Skácel). Trenér: Jan Krajčovič.

Další články