• Mládež

Šestnáctka přivezla tři body. Karviná U17 – Sigma U16 0:2

  • 29. 9. 2024

Fotbalisté SK Sigma Olomouc U16 hráli v 9. kole MSDL na hřišti MFK Karviná. Hanáci dali už v první půli dva góly, prosadili se Jan Filo a Adam Kubeš. Ve druhé půli náskok udrželi a po výhře 2:0 se posunuli na první místo tabulky soutěže.

Duel začala Sigma dobře, proti kvalitnímu soupeři chytila začátek zápasu a v 11. minutě udeřila. Brankář David Spala zachytil centr domácích, rychle rozehrál do levé strany, míč se dostal k Janu Filovi, který přešel přes dva soupeře a zakončil přesně.

Ve 28. minutě už to bylo o dvě branky. Tomáš Pařenica našel centrem zleva Adama Kubeše a ten mířil také neomylně. Pojistku pak mohl přidat Pařenica, jehož našel Šimon Vybíral, olomoucký útočník ale těsně minul.

Pak se hra srovnala, domácí tým kopal několik rohů, ale Hanáci dobře bránili, stoperům pomáhal v defenzívě i střed zálohy, obrana blokovala střely, do tutovky se Slezané nedostali.

Ve druhé půli Sigma kontrolovala hru, měla akce na rozhodující třetí branku. Střídající Adrian Janošec poslal z křídla několik nebezpečných centrů, v akci tři na jednoho dal přihrávku zpět příliš pod sebe Pařenica. Domácí měli možnost v závěru, ale útočník Sikora přestřelil.

Duel tak skončil výhrou 2:0 pro Hanáky. V tabulce je Sigma U16 na 1. místě. V dalším utkání hraje šestnáctka 2. října od 15:45 ve Znojmě.


Hodnocení trenéra Tomáše Vasiljeva:

Bylo to pro nás mnohem náročnější utkání než třeba s Hlučínem, bylo vidět, že loni hrála Karviná nejvyšší soutěž a kluci jsou starší, proto byl pro nás důležitý vstup do zápasu, který se nám velmi povedl. Kluci byli gólově naladění, škoda, že jsme nepřidali třetí branku. Ale cením si hlavně defenzívy, kdy kluci hráli všichni zodpovědně a pomáhali obraně. Ve druhé půli jsme to kontrolovali, opět tam bylo několik možností, jak pojistit vedení, ale nedali jsme, nicméně domácí jsme pustili do šance až v závěru, naštěstí také neskórovali. Kluci podali dobrý výkon, soupeř měl kvalitu, nebylo to zadarmo, jsem rád, že jsme duel zvládli.“

MFK Karviná U17 - SK Sigma Olomouc U16 0:2 (0:2)

Branky: 11. Filo, 28. Kubeš.

Rozhodčí: Dabrowski – Písečný, Cieslar. ŽK: Mysenko, Rychlík. Diváků: 48.

Karviná: Špunda – Chlebík (73. Rychlík), Kříž, Paloch (65. Hruška), Mysenko - Mitka, Němčík, Daněk - Valíček (64. Harok), Štětínský (53. Blažek), Sikora. Trenér: Eduard Gábriš.

Sigma: Spala – Oulehla, Chviliček, Botek, Škop – Vybíral (76. Bratič), Marek (69. Janošec) – Marcol, Kubeš (69. Kuneta), Filo (60. Pospíšil) – Pařenica. Trenér: Tomáš Vasiljev.

Další články