• Mládež

Mladší dorost ztratil výhru v závěru. Sigma U17 – Slovácko U17 1:1

  • 5. 10. 2024

Fotbalisté mladšího dorostu hráli v 9. kole celostátní ligy doma s devátým Slováckem. Sigma šla do vedení v závěru první půle Markem Křiklavou. Ve druhém poločase chytil Štěpán Hruban v 80. minutě penaltu, následně kopalo Slovácko roh a Zemánek hlavou vyrovnal na konečných 1:1.

Sedmnáctka do utkání hraného za stálého deště vstoupila odhodlaně, byla lepším týmem, ale do vyložených šancí ji Slovácko nepouštělo. Ve 27. minutě musel střídat kvůli zranění Jadrníček, kterého nahradil Skácel. Hanáci se do vedení přece jen dostali, když se v závěru poločasu trefil Marek Křiklava, který hrál i závěr zápasu za devatenáctku.

Ve druhé části se hrál vyrovnaný fotbal, oba týmy si hlídaly svoje šestnáctky a soupeře do nich moc nepouštěly. Slovácko v závěru prostřídalo a v 80. minutě po faulu Chytila kopalo penaltu. Tu skvělým zákrokem Štěpán Hruban chytil a střelu Bernatíka vyrazil na roh.

Varování však Sigmě nestačilo, na centrovaný míč si vyskočil kapitán hostí Zemánek a hlavičkou překonal Hrubana, který stačil ještě míč zvednout na břevno, ale od něj šel míč za brankovou čáru. V závěru se Sigma ještě snažila zvrátit zápas na svoji stranu, ale vyložená šance už nepřišla a zápas tak skončil plichtou 1:1. Sedmnáctka i přes dnešní ztrátu bodů stále vede tabulku.

V pátek 11. října hraje Sigma Olomouc U17 další ligové střetnutí, a to ve Zlíně. Hrát se bude od 13:15.


Hodnocení trenéra Jana Krajčoviče:

Viděli jsme důrazný, vyrovnaný zápas od začátku do konce. V první půli jsme byli nejbezpečnějším týmem, měli jsme tam hodně dobrých momentů, kdy jsme se dostali přes hráče a dostali míč před branku. Trošku nám tam vždy chybělo zakončení. Ale v závěru půle jsme přece jen dali jsme důležitý gól do šatny. Jinak i soupeř byl kombinačně kvalitní, důrazný, v tom byl duel vyrovnaný po celou dobu. Šancí moc nebylo, v závěru jsme udělali zbytečnou penaltu, kterou jsme díky zákroku Hrubana přežili. Bohužel jsme pak neubránili roh, možná polevení koncentrace a dostali jsme branku. Je to škoda, když jsme penaltu přežili a pak jsme inkasovali. Závěr už byl hektický, ale s ohledem na průběh je remíza spravedlivá, ale chtěli jsme doma zvítězit, takže jsme z toho závěru samozřejmě zklamaní.“

SK Sigma Olomouc U19 – 1. FC Slovácko U17 1:1 (1:0)

Branky: 45. Křiklava – 80. Zemánek.

Rozhodčí: Pospíšil - Machálek, Tomášek. ŽK: Pavlištík, Kimel, Chytil – Hruška. Diváků: 70.

Sigma U17: Křivánek – Chytil, Pavlištík, Vyroubal, Sandr – Jadrníček (27. Skácel), Riedl, Kaštyl (64. Pšenica) – Křiklava (82. Horák), Kimel (82. Liďák), Pilch (64. Hilbert). Trenér: Jan Krajčovič.

Slovácko U17: J. Hastík - O. Hastík, Zemánek, Holič (62. Uhrovič), Baláž - Valášek (76. Kolínek), Spurný (76. Tomáš), Bernatík, Cícha (76. Novák) - Vodička (76. Jirsák), Hruška. Trenér: Dominik Pěnička.

Další články