• Mládež

Sedmnáctka na soupeře nevyzrála. Sigma U17 - Sparta U17 0:3

  • 20. 10. 2024

Mladší dorost Sigmy hrál v 11. kole celostátní ligy proti Spartě Praha. V duelu o čelo tabulky Sigmákům utekly konce obou poločasů, kdy inkasovali v závěrech a duel tak skončil výhrou Sparty 3:0.

Sedmnáctka hrála se Spartou vyrovnaný první poločas. Oba celky hrály poctivě z obrany a nepouštěly soupeře do šancí. Více ze hry měla Sparta, ale Hanáci pustili hosty jen ke střelám z dálky, se kterými si Hruban s přehledem poradil.

Zásadní moment duelu přišel pár minut před pauzou. Při brejku si poranil bez cizího zavinění koleno záložník Sigmy Victor Kenneth Riedl, a byť se po ošetření vrátil na hřiště, musel v závěru poločasu opět za čáru. Minutu před koncem poločasu sedmnáctka Letenských krátkou početní výhodu využila, když se do šanty trefil z malého vápna pod břevno Holinka.

Ve druhé části šel na plac místo Riedla Pšenica a Horáka nahradil Pilch. Sigma se snažila o vyrovnání, převzala otěže střetnutí, ale šance dlouho nepřicházely. Až v poslední desetiminutovce se do tutovky dostal další střídající hráč Vojtěch Kimel, který však svoji příležitost neproměnil.

Na druhé straně pár minut před koncem skóroval po chybě obrany Sigmy Lášek. V nastavení pak ještě trefil šibenici Ondroušek. Sigma podlehla Spartě 0:3 a v tabulce celostátní ligy mladšího dorostu je třetí za Spartou a Slavií.

V dalším kole nastoupí sedmnáctka opět doma, příští sobotu od 13:15 hostí Zbrojovku Brno.


Hodnocení trenéra Jana Krajčoviče:

V první půli byla Sparta aktivnější, nicméně kromě střel z dálky jsme ji do šance nepustili. Byli jsme vzadu dobře organizovaní. V závěru jsme po sérii odrazů inkasovali, na hřišti nebyl zraněný Victor Riedl, u kterého jsme čekali, zda se vrátí do duelu, protože je to pro nás klíčový hráč. Bohužel se mu podlomilo koleno a dohrát nemohl, uvidíme, jak dopadne vyšetření. Ve druhé půli jsme převzali aktivitu, snažili se o vyrovnání, šance nakonec přišla, neproměnili jsme ji a Sparta pak v samotném závěru zápasu dvakrát skórovala. Sparta byla nejlepším soupeřem, se kterým jsme letos hráli, výsledek bohužel vypadá jednoznačněji, než to na hřišti vypadalo.“

SK Sigma Olomouc U17 – AC Sparta Praha U17 0:3 (0:1)

Branky: 44. Holinka, 88. Lášek, 90. Ondroušek.

Rozhodčí: Budovič - Mojžíš, Brázdil. ŽK: Skácel, Chytil, Pilch - Lášek. Diváků: 80.

Sigma: Hruban – Chytil (86. Sandr), Pavlištík, Vyroubal, Pazdera – Skácel, Riedl (46. Pšenica), Kaštyl (60. Kimel) – Horák (46. Pilch), Křiklava, Hilbert (71. Liďák). Trenér: Jan Krajčovič.

Sparta: Stoulil - Kotíšek (79. Ondroušek), Provazník, Pech, Topič - Sochůrek, Dýcka (68. Spizzirri), Střeska, Laban - Holinka (54. Lášek), Azaka (79. Jeřábek). Trenér: Jakub Hovorka.

Další články