• A-tým

Janotka: Jablonec má velkou kvalitu. Zdobí ho pevná defenziva

  • 24. 10. 2024

Trenér Tomáš Janotka připravuje svůj tým na sobotní zápas proti Jablonci. Utkání tabulkových sousedů se bude hrát na Andrově stadionu už v sobotu od 19 hodin. „Jablonec má skvělý tým, je dobře organizovaný, pevný v defenzivě, ale i nebezpečný v ofenzivě. Musíme být důslední a obezřetní na všech pozicích,“ řekl Janotka před sobotním kláním.

V Hradci Králové jsme sahali po vítězství, o které jsme ale v závěru nešťastně přišli. Jak jste si utkání vyhodnotili?

Řekli jsme si, že určitě dokážeme hrát lépe do ofenzivy. Výrazně lépe. Teď už se pečlivě připravujeme na Jablonec.

Jablonec v poslední době zahrál velice dobře proti Liberci i Slavii. Je to hodně silný soupeř?

Mají skvělý a silný tým. Jablonec je hodně pevný v defenzivě, dostává málo branek a má skvělou organizaci hry. Směrem do ofenzivy je vidět jasný rukopis trenéra Kozla, který má hru založenou na výstavbě a kombinační hře. Kvalita kádru je jednoznačná.


Jaké budou hlavní hrozby Jablonce?

Tým je dobře poskládaný a má kvalitu na všech pozicích. Jmenovat jen jednoho hráče není jednoduché. Jablonec je schopen prostřídat kádr i během utkání a nebezpečí může přijít odkudkoliv. Musíme být obezřetní a důslední na všech pozicích.

My jsme přišli o Lukáše Juliše, který musel podstoupit operaci. Jaký je jeho stav? A co stav dalších hráčů?

Lukáš Juliš musel na operaci, protože zranění, které utrpěl v Plzni, se nakonec ukázalo složitější, než jak to v první fázi vypadalo. To nás samozřejmě netěší. Drobná zranění samozřejmě v týmu máme, ale v rámci kádru jsme relativně v pohodě.

Scházet bude kvůli kartám Kuba Pokorný. Už máte jasno, kdo ho nahradí?

Ještě nad složením sestavy přemýšlíme. Je jasné, že kromě zraněných hráčů jsou zde také limity kvůli kartám. Ať už jde o Klimiče nebo Pokyho. Věřím, že hráči, kteří je zastoupí, si s tím poradí, a že budeme mít šťastnou ruku při tvorbě sestavy.

Další články