• B-tým - report

Béčko veze výhru z Prostějova. Zvítězilo 4:1

  • 1. 7. 2023

Ve druhém utkání přípravy zvítězil B-tým Sigmy na hřišti Prostějova. Domácí celek sice vedl, ještě do přestávky však dokázali svěřenci Tomáše Janotky vývoj duelu otočit. Nakonec zvítězili 4:1. Dvakrát přesně pálil Jan Fiala. Po jednom gólu si připsali Filip Uriča a Jiří Spáčil.

Jako první zahrozili na stadionu Za Místním nádražím domácí. Proti střele Patrika Slaměny, který se momentálně připravuje v Prostějově, musel Trefil zasahovat.

Sigma zahrozila ve 23. minutě. Pro dlouhý míč za obranu, spěchal Fiala, kterého fauloval brankář Prostějova a sudí nařídil penaltu. K penaltě se postavil Galus, skórovat však nedokázal.

Prostějov se následně dostal do vedení, když Jakuba Trefila překonal slovenský útočník Malec, který v sezoně 2015/16 působil v Sigmě.

Janotkův tým dokázal na vedení domácích zareagovat velmi rychle. Ve 29. minutě za obranu Prostějova pronikl Filip Uriča a střelou na zadní tyč rozvlnil síť. Následně hned ve 31. minutě vybojoval míč Langer ve středu hřiště a přihrávkou našel Fialu, který pouze jemným dotykem na malém vápně dostal míč do brány. Béčko Sigmy vedlo v Prostějově 2:1.

Do druhé půle nastoupil Adam Uriča, který na hřišti nahradil svého bratra Filipa. Byl to právě on, kdo byl u třetího gólu Sigmy. Vyměnil si míč s Fialou, kterého skvělou přihrávkou dostal do vyložené šance. Mladý útočník svou druhou brankou v utkání poslal béčko do vedení 3:1.

Na konečných 1:4 upravil skóre Spáčil, který si našel míč z rohového kopu a hlavou vstřelil gól. Pro trenéra Tomáše Janotku to byla první výhra v pozici trenéra B-týmu.

Další zápas sehraje béčko již ve středu 5. července, kdy ve Slatinicích vyzve Kroměříž. Utkání začne v 17:00.

Hodnocení trenéra Janotky:

S utkáním a výsledkem určitě panuje obrovská spokojenost. Líbilo se mi, jak po náročném týdnu kluci v utkání zvládli skvěle pracovat, ať už do defenzívy nebo ofenzívy. Odměnou byly čtyři krásné vstřelené branky a dobrý výsledek.

My jsme tam měli zahozenou penaltu a obrovskou brankovou příležitost. Místo toho, abychom vedli, tak jsme se dostali do jednobrankového manka. Následovala skvělá reakce týmu, který během tří minut dokázal nejen vyrovnat, ale ještě otočit skóre. Myslím si, že to udalo ráz utkání. Kluky to ještě víc podpořilo v sebevědomí a skvěle jsme zápas dohráli.

1.SK Prostějov – SK Sigma Olomouc B 1:4 (1:2)
Branky: 27. Malec – 31. a 60. Fiala, 29. F. Uriča, 87. Spáčil.
Sigma B: Trefil (67. Bílý) – Slavíček (72. Michl), Dohnálek (80. Coufal), Coufal (46. David), Galus – Spáčil, Fabiánek – F. Uriča (46. A. Uriča), Langer (72. Mikulenka), Šíp (80. Fiala) – Fiala (60. Proniuk). Trenér: Tomáš Janotka.

(jt)

Další články