• B-tým - preview

B-tým bude o první výhru v sezóně bojovat v Opavě

  • 24. 8. 2023

Už v pátek odehrají fotbalisté olomouckého B-týmu zápas 7. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. K venkovnímu zápasu se vydají tentokrát do Slezska, kde se střetnou s Opavou. Zápas začne v 17:30.

B-tým nadále čeká na první výhru v sezóně. Nedočkal se jí ani v 6. kole, v němž na Andrově stadionu podlehl 0:2 s Viktorií Žižkov. „Je jasné, že v momentu, kdy výsledky nepřicházejí, tak to kluky ovlivňuje. Protože jim na tom záleží a nemají hroší kůži. Je třeba to zlomit povedený zápasem. Nebo i nepovedeným, ale s dobrým koncem pro nás,“ uvědomuje si kouč sigmácké rezervy.

Zároveň však věří, že jeho mužstvo tuto nepříznivou sérii brzy zlomí. „Vidím, jak jsou kluci zapálení a odhodlaní. V přípravě i na trénincích toho předvedli a předvádějí hodně, zatím se to bohužel neprojevilo na výsledcích. Musíme být trpěliví a maximálně je motivovat. Kvalita v týmu je. Můžeme se bavit o menší míře zkušeností, ale víme, že v klucích je velký potenciál.“

Dalším soupeřem jeho mužstva bude v pátek vpodvečer Opava. Slezané se po šesti kolech nacházejí v klidném středu tabulky. Ze 7. místa ztrácejí na vedoucí Duklu Praha pět bodů. Naopak na Sigmu, která je před tímto kolem na poslední pozici, mají osmibodový polštář.

Opava má jednu z nejvyšších návštěvností ve 2. lize. Na Městském stadionu je vždy výborná kulisa, na kterou se těší také Janotka se svým týmem. „Bude to zápas, kde bude skvělá kulisa. Už v předchozích, ať už doma se Žižkovem nebo s Líšní, byla v Opavě skvělá atmosféra. Je to ligový stadion. Myslím si, že pro tyhle zápasy se to hraje. Stadion bude zaplněný s dobrou atmosférou. I to kluky posouvá dál. Je to jeden ze zápasů, za který jsou kluci rádi. Je jen nás, abychom se s mírou tlaku dokázali vypořádat. Pokud to zvládneme, můžeme se dostat výš,“ soudí trenér B-týmu.

V kádru Opavy jsou dva hráči s olomouckou minulostí. Před touto sezónou se k týmu přidal útočník David Vaněček, který do Slezska zamířil po dvouletém působení na Hané. V aktuálním ročníku F:NL nastoupil do dvou zápasů a odehrál 18 minut. V týmu kouče Miroslava Brožka je také olomoucký odchovanec Matěj Hýbl. V Opavě naopak působil současný hráč Sigmy Denis Kramář.

„Je to tým, který má stabilní základní sestavu. Kádr mají vyvážený a zkušený. Těžko se do nich dostává. Defenzivu mají velmi dobře propracovanou, soupeři si proti Opavě nevytvářejí mnoho brankových příležitostí. Tahounem týmu je Marzuo Yahaya, který jim udělal výsledky. Je nesmírně pohotový ve vápně. Musíme si na něj dát jednoznačně pozor,“ varuje Janotka před útočníkem, který ve čtyřech utkáních vstřelil tři góly.

Zápas SFC Opava – SK Sigma Olomouc B se bude hrát v pátek 25. srpna od 17:30 pod dohledem Jiřího Julínka, jemuž budou asistovat Kamil Hájek a Stanislav Pochylý.

Na duel našeho B-týmu proti Slezskému si vsaďte u sázkové kanceláře Tipsport, která je generálním partnerem Sigmy Olomouc. Kurzovou nabídku naleznete ZDE.

Stream z utkání sledujte na portálu sporttotal.cz. Využijte TENTO ODKAZ.


Další články