• Mládež

Devatenáctka v přípravě porazila Hradec Králové. Sedmnáctka remizovala

  • 9. 2. 2024

Dorost Sigmy pokračoval v sérii přípravných zápasů tentokrát na domácí půdě v Řepčíně. Soupeřem byly tentokrát stejně staré týmy Hradce Králové. Devatenáctka svůj zápas vyhrála nejtěsnějším možným rozdílem, sedmnáctka s Východočechy remizovala 2:2.

Dorost Sigmy pokračoval v sérii přípravných zápasů tentokrát na domácí půdě v Řepčíně. Soupeřem byly tentokrát stejně staré týmy Hradce Králové. Devatenáctka svůj zápas vyhrála nejtěsnějším možným rozdílem, sedmnáctka s Východočechy remizovala 2:2.

Trenér devatenáctky Jan Krajčovič si plní povinnosti u reprezentační sedmnáctky, proti Hradci Králové ho na lavičce zastoupil Augustin Chromý s Krajčovičovým asistentem Tomášem Binarem. Zápas rozhodl jediný gól, který v první půli vstřelil Jakub Michalik. Díky němu devatenáctka Sigmy zvítězila nad Hradcem Králové 1:0.

Hodnocení trenéra Tomáše Binara:

Výsledek hodnotím pozitivně. Ale čistě jen výsledek. Vyhráli jsme 1:0, což znamená, že máme třetí výhru v přípravě za sebou, v šesti zápasech jsme ještě neprohráli. Orientace na výsledky byl náš hlavní cíl, takže to se nám nějakým způsobem daří. Ve hře je vidět, že máme rezervy, na některých věcech potřebujeme zapracovat.

Při vším respektu k Hradci, kdybychom dnes hráli proti lepšímu týmu, například proti Žilině nebo Trenčínu, tak by výkon nestačil. Lepší hráči by, zejména v prvním poločase, dokázali naše chyby potrestat.

Hradci jsme nabídli tři gólovky jen z našich chyb, to by se nám vymstilo. Musíme na tomhle zapracovat. Máme za sebou náročný týden, v kontextu toho musíme hodnotit výsledek pozitivně, pořád je ale na čem pracovat. Do mistráku máme tři týdny, doufám, že to naladíme tak, abychom na Duklu mohli jet v plné síle pro tři body.

SK Sigma Olomouc U19 – FC Hradec Králové U19 1:0 (1:0)

Branka Sigmy: Michalík.

Sestava Sigmy: 1. poločas: Čtvrtlík – Táborský, Pavlíček, Kubát, Stryk – Zahradníček, Vaculík – Huňa, Nguyen, Michalík – Judas. 2. poločas: Čtvrtlík – Pavlíček, Kubát, Macharáček (46. Michalík) – Táborský, Zahradníček, Vaculík, Stryk (70. Holec) – Nguyen, Huňa, Judas (70. Škoda). Trenér: Tomáš Binar.


Sedmnáctka odehrála proti Hradci Králové zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním poločase měla herně navrch, což se promítlo do výsledku. Skóre zápasu otevřel Patrik Přibylka, který se prosadil nádhernou střelou z přímého kopu do šibenice. Na 2:0 navýšil po rychlém brejku Filip Capka.

Po změně stran převzal iniciativu Hradec Králové, jemuž se podařilo nakonec srovnat na konečných 2:2.

Hodnocení trenéra Iva Gregovského:

Jeden poločas lepší, druhý horší. V tom prvním jsme hráli velmi dobře, konsolidovaně do defenzivy. Od gólmana jsme měli slušnou výstavbu a několikrát se nám podařilo soupeře přečíslit. Vytvářeli jsme si dobré příležitosti k tomu, abychom navýšili skóre. První půle zaslouženě vyzněla v náš prospěch.

Druhý poločas byl v režii Hradce Králové. Nedokázali jsme presovat, špatně jsme zavírali hráče soupeře u našeho vrchu, nechávali jsme jim hodně místa. Hradec ukázal svoji kvalitu a dvakrát skóroval. Remíza byla z tohohle pohledu spravedlivá.

SK Sigma Olomouc U17 – FC Hradec Králové U17 2:2 (2:0)

Branky Sigmy: Přibylka, Capka.

Sestava Sigmy: Ulenfeld (67. Kozub) – Glos, Beran, Bartošic – Sikora, Riedl (46. Činčara), Příkazský, Skopal – Přibylka, Křiklava (46. Rozehnal), Capka (46. Synevych). Trenér: Ivo Gregovský.

Další články