• B-tým - preview

Béčko se chystá na sobotní derby proti Prostějovu

  • 8. 3. 2024

Prestižní zápas vyhlíží hráči B-týmu Sigmy. V sobotu dopoledne bude jejich soupeřem Prostějov, vedený trenérem Radimem Kučerou. Hanácké derby se bude hrát od 10:30 na stadionu 1.HFK Olomouc v Holici.

Mužstvo trenéra Tomáše Janotky vstoupilo do jarní části druhé ligy na výbornou. V pondělí na Andrově stadionu přejelo Vysočinu Jihlava 3:0. „Zápas se nám povedl až nad očekávání skvěle. Výsledek 3:0 hovoří za vše, udrželi jsme čisté konto, navíc předvedená hra byla velice dobrá. Z tohoto pohledu jsme jednoznačně spokojení, jak se ale říká, jedna vlaštovka jaro nedělá. Je před námi kus práce a dřiny. Hned následující zápas napoví,“ vyhlíží Janotka sobotní duel v olomoucké Holici.

Stadion HFK je totiž azylem Prostějova, které vede legenda olomouckého fotbalu Radim Kučera. Mužstvo převzal v průběhu zimní přestávky na konci ledna. „Radim je můj kamarád, myslím si, že spolu máme hodně zážitků z kabiny i ze hřiště. Přeji mu úspěch v trenérské kariéře. V sobotu ale tohle všechno půjde stranou, musíme v první řadě myslet sami na sebe, abychom byli úspěšní. Nebude to jen o nás dvou, v týmu Prostějova je hodně bývalých Sigmáků, kluci se velmi dobře znají, z tohohle pohledu bude sobotní zápas velice prestižní,“ pokračoval Tomáš Janotka.

Kádr Prostějova je prošpikován odchovanci a bývalými hráči Sigmy jako jsou Jakub Matoušek, Jan Štěrba, Ondřej Ševčík, Jakub Habusta nebo Radek Látal, Kučera má k dispozici i Patrika Slaměnu nebo Tomáše Malce, který je s pěti góly nejlepším střelcem mužstva. Na jaře v Prostějově hostuje Adam Bednár. Z Prostějova do Sigmy v zimním období přestoupil obránce Jakub Elbel.


Prostějov má dostatečně velkou kvalitu na to, aby zabojoval o záchranu. Pro oba týmy bude sobotní zápas obrovsky důležitý. První jarní zápasy často nebývají o sehranosti, ale o tom, kdo to více urve, kdo bude bojovnější, zkrátka kdo více půjde za vítězstvím. Rozdíly v kvalitě týmů se v prvních utkáních stírají,“ řekl Janotka.

První ostrý zápas pod Kučerovým vedením Prostějovu nevyšel. „Hodně posílili na poslední chvíli, neměli takovou možnost se sehrát. To mohlo mít roli na posledním utkání,“ připomenul Janotka nedělní zápas Prostějova, v němž podlehl B-týmu Sparty vysoko 0:4.

Podzimní zápas na Andrově stadionu skončil remízou 1:1. Prostějov otevřel gólem Tomáše Malce, za Sigmu srovnal ve druhém poločase Jáchym Šíp.

Trenér Janotka nebude mít v sobotu k dispozici dlouhodobě zraněného Jakuba Coufala s Davidem Jajou, ze zdravotních důvodů bude chybět i Denis Kramář, který se zranil v generálce proti Brnu. V pondělí zápas proti Jihlavě nedohrál Daniel Grečmal. „Zranění Dana je jedinou kaňkou zápasu s Vysočinou. Obnovil si zranění kolene, má za sebou magnetickou rezonanci a uvidíme, jak to s ním bude dál,“ řekl závěrem Janotka.

Zápas mezi Prostějovem a Sigmou B se bude hrát v sobotu 9. března od 10:30 na Stadionu 1.HFK Olomouc v Holici.

Na zápas se můžete vydat MHD. Z hlavního nádraží jede autobusová linka č. 25 v 9:29, následně vystupte na zastávce Týnecká.

Stream z utkání bude možné sledovat na portálu sporttotal.cz. (ODKAZ ZDE)

Další články