• Mládež

Osmnáctka i šestnáctka vezou všechny body z Kroměříže

  • 17. 3. 2024

Týmy Sigmy do osmnácti a šestnácti let odehrály 17.kolo Moravskoslezské ligy dorostu v Kroměříži s Hanáckou Slavií. Osmnáctka zvítězila stejně jako v minulém kole nad Slováckem 2:0, když oba góly dal v první půli Martin Škoda. Šestnáctka rozhodla už v první půli kanonádou 6:0 o tom, že se body povezou do Olomouce. Sedmou branku pak přidal ve druhé půli svým druhým gólem v utkání Tomáš Sandr.

Utkání staršího dorostu se hrálo na umělé trávě v Kroměříži. Sigma vstoupila do úvodu střetnutí velmi dobře, první dvacet minut zatlačila aktivní hrou soupeře, hrála kombinačně do křídel, rychle, kolmo nahoru. Kroměříž tím Sigma zaskočila a už v 10. minutě šla po rohu Davida Drábka a zakončení Martina Škody na přední tyči do vedení 1:0. Hra se poté postupně vyrovnala, Olomouc ještě z tlaku dokázala vytěžit druhou branku, kterou vsítil opět Škoda, tentokrát po zpětné nahrávce Ondřeje Petráše. Pak už se dohrál poločas spíše v bojovném duchu, ale Olomouc šla s dvoubrankovým vedením do kabin.

Ve druhém poločase pokračoval bojovný fotbal z obou stran. Fotbalovost a rychlost se ze hry vytratila. Hanácká Slavia měla optickou převahu, ale do šancí ji Sigma nepouštěla. V útoku ale hosté pozdě dostupovali hráče, vytratila se kompaktnost, která zdobila Sigmu na začátku duelu. Hra se odehrávala ve středu pole, ale do finální fáze se ani jeden tým už téměř nedostal. Olomouc tak vyhrála 2:0. V dalším kole hostí osmnáctka v neděli 24. března od 10:30 doma v Řepčíně Zlín.


Hodnocení trenéra Petra Kobylíka:

Kluci se dnes vydali se všech sil, obranu drželi dobře Miler s Holcem, byl to zodpovědný výkon. Pokud jde o naši hru, tak snesla přísné měřítko prvních dvacet minut, kdy jsme hráli podle mých představ, rychle, kolmo dopředu, do křídel. Musíme na tom neustále dál pracovat. Ve druhém poločase už to byl spíše boj na umělé trávě, už se asi všichni těšíme na přírodní trávníky, kde se bude hrát, věřím, kvalitnější fotbal. Ve druhé půli to byla spíše už kopaná.“


SK Hanácká Slavia Kroměříž U19 – SK Sigma Olomouc U18 0:2 (0:2)

Branky: 10. a 32. Škoda. Rozhodčí: Prokůpek – Svoboda, Zalabák. ŽK: Pochylý – Táborský. Diváků: 50.

Sestava: Koleček - Petráš, Holec, Miler – Táborský, Drábek, Kolařík, Judas (63. D. Lorenc), Oříšek – Škoda (82. Vyroubal), Hottek (46. Foldyna). Trenér: Petr Kobylík.


Šestnáctka v Kroměříži dávala od začátku najevo, že si přijela pro všechny body. Hráči napadali a získávali míče, v první půli si také významně pomohli standardními situacemi. Už v 7. minutě vybojoval míč Jiří Pšenica, nahrál pod sebe Tomáši Hilbertovi, který otevřel skóre. Druhý gól si dala Kroměříž po čtvrthodině hry sama při zmatku po rohovém kopu hostí. Na 3:0 zvyšoval nejhezčí brankou zápasu Tomáš Sandr, kterého našel obloučkem za obranou David Pavlištík. Sandr napálil míč přímo do šibenice. Čtvrtou branku přidal patičkou po rohu Samuel Chytil a na 5:0 zvyšoval ranou z hranice velkého čtverce Jiří Pšenica. Poločasové skóre 6:0 pak zařídil dorážkou zblízka Dominik Pazdera.

Ve druhé části hned ze startu Sigma navýšila skóre. Ve 47. minutě se trefil svojí druhou brankou v utkání po rohu Tomáš Sandr. Ve zbytku utkání už tolik příležitostí Sigma neměla a zápas se po prostřídání spíše dohrával. Sigma tak vyhrála jasně 7:0. V dalším kole hraje šestnáctka v neděli 24.3. doma od 12:45 proti Zlínu.


Hodnocení trenéra Tomáše Vasiljeva:

První poločas se nám dařilo napadat rozehrávku domácích, v týdnu jsme se na to v trénincích zaměřili, abychom byli v tomto ohledu agresivní a důrazní a získávali jsme rychle míče. Na hřišti se to projevilo, góly jsme z těch situací dali, pomohli jsme si také brankami z rohových kopů. Druhá půle už se spíše dohrávala, chtěli jsme ale i tak po klucích, aby se vydali stoprocentně ze sil, aby jeli až do konce utkání naplno. Bereme to jako vklad do dalších tréninků a zápasů.“


SK Hanácká Slavia Kroměříž U17 – SK Sigma Olomouc U16 0:7 (0:6)

Branky: 25. a 47. Sandr, 7. Hilbert, 16. vlastní, 41. Chytil, 42. Pšenica, 43. Pazdera.

Rozhodčí: Svoboda – Prokůpek, Zalabák. ŽK: Vojtek. Diváků: 31.

Sestava: Křivánek – Chytil, Pavlištík (56. Grepl), Vyroubal, Sandr – Skácel (65. Lakomý), Pšenica, Kaštyl – Pazdera (46. Di Cuia), Hilbert, Vaněk (65. Horák). Trenér: Tomáš Vasiljev.

Další články