• Ženy

Sigmačky prohrály s Hradcem Králové, klíčovou čtvrtou pozici drží o bod

  • 1. 4. 2024

Ve 12. kole 2. ligy žen prohrály Hanačky na půdě Hradce Králové 0:2. V tabulce zůstaly čtvrté, do konce základní části zbývají ještě dva zápasy. Po zbytek sezóny ale přišly o zraněnou Natálii Veselou.

Sigmačkám se nepodařil úvod zápasu a inkasovaly dva slepené góly v 7. a 8. minutě. Oba byly po podobných situacích, po přihrávce z boku číhaly neobsazené hráčky Hradce Králové na penaltě.

Dvě šance na snížení měly v závěru první půle, v obou případech se tak stalo po rohovém kopu. V jedné situaci hráčky Hradce Králové vykopávaly míč z brankové čáry.

Ani po změně stran se Hanačkám nepodařilo vývoj zápasu zdramatizovat, nakonec tedy odjely z východu Čech s prázdnou po prohře 0:2.

Dvě kola před koncem základní části drží čtvrtou příčku, kterou budou chtít uhájit. O bod zpět jsou hráčky Hradce Králové.

Příštím soupeřem Sigmy bude v sobotu 6. dubna od 11 hodin tým Dukly Praha, hrát se bude v Kožušanech, o týden později hrají na hřišti FC Praha.


Hodnocení trenéra Lubomíra Nedvěda:

Bohužel jsme nezachytili začátek zápasu, což se nám stalo osudným. Po ztrátě míče a rychlém protiútoku soupeře, kdy po přihrávce z boku na trestuhodně neobsazenou hráčku na penaltě soupeř dvakrát skóroval. Oba góly byly jako přes kopírák. Bohužel se nám nedařila kombinace ani dlouhé míče. Ve 33. minutě se zranila Natálie Veselá. Po velmi hrubém zákroku, který nebyl ani posouzen jako faul, utkání nedohrála. V závěru prvního poločasu jsme měli dva rohové kopy kdy první obránkyně Hradce vykopávala z brankové čáry, druhý šel těsně nad. O poločase jsme hráčky nabádali k rychlejšímu přistupování a rozhodování. Bohužel s tvrdou hrou soupeře a několika nepotrestanými fauly jsme se nedokázali poprat, proto odjíždíme bez bodu. Největší kaňkou je zranění Veselé, pro kterou sezóna pravděpodobně skončila. V dalším kole hostíme doma Duklu Praha, kterou musíme porazit, pokud se chceme udržet v první čtverce.


FC Hradec Králové Ž – SK Sigma Olomouc Ž 2:0 (2:0)

Branky: 7. Ličmanová, 8. Slaninová.

Rozhodčí: Kánská – Plátková, Rajtarová. ŽK: Novotná, Kr. Hegrová, Kotalová.

Sigma: Beránková – Veselá (33. Barošová), Pláničková, Novotná (77. Radičová), Baštincová, Kr. Hegrová, Kvapilová, Ka. Hegrová (46. Rédová), Berggren, Kotalová (71. Pinkavová), Štěpánová. Trenér: Lubomír Nedvěd.

Další články