• Klub

Usnesení z jednání dozorčí rady dne 8. 4. 2024

  • 9. 4. 2024

Usnesení z jednání dozorčí rady SK Sigma Olomouc, a. s., které proběhlo v pondělí 8. dubna 2024.

Dozorčí rada za účasti primátora statutárního města Olomouce Mgr. Miroslava Žbánka, MPA dne 8. 4. 2024 podrobně projednala „Stanovisko předsedy představenstva - odpovědi ke kauze Blaťák“. Předmětem projednání bylo zejména doplnění informací o podmínkách hospodaření a zajištění rozpočtu v letech 2016–2018 a tehdejší nutnost řešit úplné oddlužení klubu. Všechny kroky při prodeji majetku a splacení závazků byly konány po konzultaci s dozorčí radou a po odsouhlasení členů DR zastupující SMO.

Usnesení:

DR konstatuje, že prodeje majetku v letech 2017 a 2018 proběhly řádně a byly realizovány v zájmu udržení celkové stability klubu a v souladu se zákonem.

DR doporučuje ohradit se proti nepravdivým a záměrně mylně interpretovaným výrokům v tisku a podniknout příslušné právní kroky v rámci občansko-právního řízení u soudu.

Hlasování: 9 pro, 0 proti, 0 se zdržel hlasování.

Primátor statutárního města Olomouce dále zdůraznil pozici SMO, která je spatřována zejména v udržení standardu Androva stadionu dle příslušných stavebních a sportovních norem a v podpoře mládežnické akademie klubu.

Další články