• Mládež

Devatenáctka prohrála se Slováckem. Sedmnáctka rivala porazila 4:0

  • 4. 5. 2024

Starší dorostenci Sigmy prohráli v sobotním utkání derby se Slováckem, když třikrát inkasovali a sami se do střelecké listiny zapsat nedokázali. Poté se v Řepčíně utkali mladší dorostenci. Tentokrát z toho bylo vítězství Hanáků 4:0.

Slovácko, které přes zimu kvalitně posílilo, přijelo do Řepčína s pěti výhrami v řadě. Úvodní půlhodina byla vyrovnaná. Hosté otevřeli skóre zápasu ve 38. minutě, kdy se po standardní situaci prosadil na zadní tyči Novotný. Hanáci po první půli prohrávali 0:1.

Další branky hosté přidali po změně stran, kdy využili nedorazů v obranné fázi Sigmy. Druhý gól přidal Novotný, na konečných 3:0 upravil v 73. minutě Barát.

Hanáci sami recept na gólmana Slovácka nenašli. Příští sobotu budou hrát proti starším dorostencům Sparty Praha.

Hodnocení trenéra Augustina Chromého:

Rozhodující byla první branka soupeře. Do té doby bych řekl, že zápas byl z naší strany kontrolovaný. Kdybychom některé mikrosituace před šestnáctkou nebo v šestnáctce lépe dohráli a šli do nich odvážnější, možná jsme byli schopni skórovat a zápas mohl dopadnout opačným výsledkem.

První gól Slovácka, který dal Novotný, byl jako přes kopírák gólu, který dal Spartě. Připravovali jsme se na to, měli jsme na něj určenou osobní obranu, přesto ale skóroval. To už je o umění daného hráče.

Naším problémem bylo, že jsme nestačili rychlostně a prohrávali osobní souboje. Pokud prohrajete dva až tři za sebou, tak se hra propadá. V tomhle musíme přidat. Pro některé hráče je to těžké.

Hráčům jsem o přestávce řekl, že přesně takto se hraje první liga. Je to o těchto soubojích a situacích, které se musejí vyhrát. Pokud hráč tyto souboje prohraje a pak začne po hřišti chodit s hlavou dole, nikdy nemůže hrát vyšší soutěže.

Hodnocení trenéra Jana Krajčoviče:

Je to bolestivá prohra, ale s týmem, který po podzimu, kdy byl na chvostu tabulky, fantasticky posílil o zahraniční hráče, kteří jsou na dorosteneckou ligu nadstandardní. To se projevilo i v dnešním utkání. Slovácko jede na vítězné vlně a dnes ukázalo, že to není náhodné. Hrálo velmi dobře, jednoduše a účelně, ale na druhou stranu nesmírně efektivně. My jsme se s tím nedokázali vyrovnat a příliš šancí jsme si nedokázali vytvořit. Budeme chtít uspět v jiných zápasech.

SK Sigma Olomouc U19 – 1.FC Slovácko U19 0:3 (0:1)

Branky: 38. a 64. Novotný, 73. Barát.

Rozhodčí: Julínek – Proske, Šafrán. ŽK: Michalik – Novotný, Gajdošík. Diváků: 150.

Sigma: Král – Uriča, Pavlíček, Kubát, Macharáček – Jalovičor, Siegl (82. Táborský) – Nguyen (46. Huňa), Zahradníček (64. Judas), Stryk (70. Michalik) – Proniuk (82. Táborský). Trenéři: Augustin Chromý a Jan Krajčovič.


V následném utkání mladších dorostenců zahrozil jako první Přibylka, k němuž se dostal na malém vápně odražený míč, z první ale přestřelil vysoko nad bránu. O pár minut později přestřelil i Rozehnal.

Na úvodní branku se čekalo do 32. minuty, kdy si Capka navedl míč na levačku a ranou k tyči nedal gólmanovi Slovácka šanci zakročit. O pět minut později nezvládl gólman hostů odkop od brány, nabil Rozehnalovi, který pohotově do prázdné brány zakončil – 2:0 pro Sigmu po první půli.

Po změně stran pak brankář Slovácka zneškodnil nebezpečnou střelu Remeše. Na pokutový kop, který zahrával v 62. minutě Riedl, už ale byl krátký. Krátce poté po centru za obranu utekl defenzivě Slovácka Přibylka. Jeho první střelu gólman zneškodnil, dravý Přibylka pokračoval v akci a míč doklepl do prázdné brány.

Sedmnáctka nakonec rozstřílela Slovácko 4:0. V příštím týdnu vyzve mladší dorost Sparty Praha.

Hodnocení trenéra Michala Kováře:

Výhru bereme, protože každý zápas v této soutěži je těžké. I když jsme hráli proti poslednímu celku, věděli jsme, že Slovácko bude kousat. Je to svým způsobem i derby, kluci se hodně znají. Do zápasu jsme vstoupili dobře, byli jsme aktivní, v obraně jsme hráli s důrazem, v útoku jsme byli nebezpeční. Do vedení jsme šli po individuální akci Capky, myslím, že nás to dost uklidnilo, do poločasu jsme pak přidali ještě jeden. První poločas byl z naší strany dobrý, Slovácko se pokoušelo o brejky, v tom jsme mu ale dokázali zabránit. Druhý poločas navázal na ten první, přidali jsme další dvě branky a náš výkon byl pak uvolněný. Beru to jako důležité vítězství pro psychiku kluků před dvěma venkovními zápasy, kdy jedeme na Spartu a do Pardubic. Nečeká nás tam nic jednoduchého, ale určitě chceme bodovat.

SK Sigma Olomouc U17 – 1.FC Slovácko U17 4:0 (2:0)

Branky: 32. Capka, 37. Rozehnal, 62. Riedl, 69. Přibylka.

Rozhodčí: Proske – Julínek, Šafrán. ŽK. Beran, Andrle – Planý, Havlíček. Rozhodčí: 50.

Sigma: Hruban – Skopal, Pávek, Beran, Glos – Riedl (66. Křiklava), Andrle, Rozehnal - Remeš (66. Příkazský), Capka (74. Sikora), Přibylka (80. Lorenc). Trenér: Michal Kovář.

Další články