• Ženy

Historický úspěch a cenné tři body z venku! Hanačky zvítězily nad rezervou Sparty 2:0

  • 11. 5. 2024

Olomoucké fotbalistky poprvé v historii porazily v soutěžním utkání rezervní družstvo Sparty Praha. V sobotním utkání, hraném v Proseku, zvítězily dvěma přesnými zásahy Natálie Veselé a upevnily si třetí místo v tabulce.

Zápas mezi rezervou Sparty a Sigmou se dlouho odehrával za bezbrankového stavu. Až pět minut před koncem první půle po pěkné průnikové přihrávce šla sama na brankářku Sparty Natálie Veselá, která střelou k tyči poslala Hanačky do vedení.

V první půli si jednu velkou příležitost připravila i Sparta, zůstala však nevyužita. Jedna z hráček domácího družstva nastřelila břevno.

Druhý úder v Praze přidaly svěřenkyně trenéra Nedvěda v 66. minutě. Veselá vybojovala míč, její první ránu brankářka Sparty vyrazila, Veselá ale v akci pokračovala a napodruhé už se prosadila – 2:0 pro Sigmu.

Další gól už Hanačky nepřidaly. A protože obrana udržela čistý štít, odvezly si z hlavního města všechny body po vítězství nad Spartou B poměrem 2:0.

V tabulce 2. ligy se osamostatnily na 3. místě před Líšní, která doma podlehla FC Praha 1:5. Díky této výhře se hráčky FC Praha tři kola před koncem staly vítězkami druhé ligy, před Spartou mají nedostižný desetibodový náskok. A právě proti FC Praha budou Hanačky hrát příští týden doma v Kožušanech. Utkání je na programu v neděli 19. května od 15 hodin.

Hodnocení trenéra Lubomíra Nedvěda:

Musím říct, že holky podaly úžasný výkon. Oba góly padly po krásných akcích, vždy je dala Natálie Veselá po průnikových přihrávkách. Jinak se zápas odehrával většinou ve středu hřiště, Sparta měla v první půli jednu vážnější šanci, naše obrana byla ale neprostupná. Holky se výborně doplňovaly, zaskakovaly za sebe. Byl to konsolidovaný výkon, který se odráží na výsledku.

AC Sparta Praha Ž B – SK Sigma Olomouc Ž 0:2 (0:1)

Branky: 40. a 66. Veselá.

Rozhodčí: Strejcová – Laffarová, Bartalský. ŽK: Skrčená – Veselá, Barošová, Konečná. Diváků: 85.

Sigma: Beránková – Štěpánová, Ka. Hegrová, Kvapilová, Kotalová, Planičková, Radičová (46. Pinkavová), Rédová, Veselá, Navrátilová (65. Nevtípilová), Barošová (79. Konečná). Trenér: Lubomír Nedvěd.

Další články