• Mládež

Mladší žáci hráli s Kuřimí. Zvítězila pouze U12

  • 13. 5. 2024

V sobotních utkáních hostili mladší žáci Sigmy Olomouc celky Kuřimi. Zatímco v utkání U13 zvítězili hosté 8:2, zápas mezi kategoriemi U12 skončil výhrou Sigmy poměrem 12:0.

Mladší žáci (U13)

Třináctka s Kuřimí nezačala dobře a už v úvodní desetiminutovce dvakrát inkasovala. Hosté pak teprve v závěru první půle se trefil Jan Freisner. Druhou branku vstřelil Libor Simerský, který snížil na 2:5, ze strany Sigmy to ale bylo vše, zatímco hosté přidali další tři branky a zvítězili v Řepčíně 8:2.

Hodnocení trenéra Martina Banovce:

Třetí vzájemné utkání proti Kuřimi a třetí prohra v soutěži. Tentokrát však s velkým brankovým rozdílem. Co se řeklo v kabině, zůstalo v kabině, a začátek utkání jsme měli velmi špatný. Soupeř v U13 využívá naučeného systému na 8+1, kdy hraje velmi dobrý fotbal a do toho přidává velkou bojovnost. My jsme pro tyto soupeře snadným protivníkem. V týmu máme až moc hodných hráčů a porvat se o výsledek umí momentálně opravdu jen málo z nich. Další utkání se Zlínem může být z našeho pohledu zápasem, kde ukážeme nejen kvalitu, ale i snahu udělat vše pro co nejlepší výsledek.“

SK Sigma Olomouc U13 – FC Kuřim U13 2:8 (1:5)

Branky: 36. Freisner, 39. Symerský – 26. a 26. Hodya, 31. a 62. Ulehla, 3. Neugebauer, 10. Cupák, 46. Netrefa, 72. Pačinek.

Rozhodčí: Molata. ŽK: bez karet. Diváků: 50.

Sigma: Žák – Hradílek, Podivinský, Pattarello, Hincu, Chmelař, Krampl, Šimoník, Škurek, Hubník, Freisner, Navrátil, Kelnar, Hynek, Lakomý, Kováč, Vinklárek, Symerský. Trenér: Martin Banovec.


Mladší žáci (U12)

Dvanáctka si proti Kuřimi zastřílela a nasázela dvouciferný počet branek. Hattrick si do statistik zapsali Matyáš Luňák a Tobias Petrů, další dvě branky zaznamenal Jakub Hradil. Jeden gól vstřelili Jakub Kaczmarczyk, Ondřej Polcr, Martin Alka a Kryštof Vacula.

Hodnocení trenéra Jakuba Zatloukala:

Soupeř přijel značně oslaben, což bylo hned od začátku znát. My sice držíme míč a snažíme se tlačit do zakončení, ale brzdily nás technické nedostatky nebo pomalá práce s míčem. Soupeře, který hraje v nízkém bloku, se postupem času snažíme vytáhnout a trpělivou kombinaci se do něj začínáme dostávat, také střílíme pěkné branky. Cíl do zbytku utkání je nepolevovat a pořád diktovat tempo.“

SK Sigma Olomouc U12 – FC Kuřim U12 12:0 (7:0)

Branky: 13., 19. a 72. z pen. Luňák, 14., 61. a 74. Petrů, 22. a 67. Hradil, 28. Kaczmarczyk, 31. Polcr, 38. Alka, 43. Vacula.

Rozhodčí: Torres. ŽK: bez karet. Diváků: 20.

Sigma: Širůček – Plánička, Hradil, Foretník, Nepožitek, Kaczmarczyk, Baláš, Polcr, Novosad, Luňák, Alka, Petrů, Kocián, Špalek, Vacula. Trenér: Jakub Zatloukal.

Další články