• B-tým - ohlas

Cahel: Krásná série, nechceme, aby skončila. Mrzel ho inkasovaný gól v závěru

  • 13. 5. 2024

Mikeš Cahel na podzim bojoval se zraněním, v jarní části sezóny, zejména v její druhé polovině, patří k pevným článkům základní sestavy B-týmu, kde vytvořil stoperskou dvojici s Adamem Dohnálkem. Toho sice do zápasu proti béčku Sparty nevpustilo zranění, Cahel ale zápas zvládl i po boku Davida Jaji. „Zvládli jsme to dobře,“ řekl po utkání, byť ho mrzel inkasovaný gól z nastaveného času.

Spartě jste dali tři góly už v první půli. S čím jste šli do té druhé? Bylo už hotovo?

Nemyslím si, že bylo o půli hotovo. Věděli jsme, že Sparta má velkou kvalitu. Věděli jsme, že to budou chtít zbláznit a něco s výsledkem udělat. Drželi jsme se našich herních principů a dovedli jsme zápas do vítězného konce. Byť mě osobně štve ten inkasovaný gól v poslední minutě, to musíme dohrát. Nevím, jak to přesně vzniklo teď. Ale je to škoda, celkově to trochu kazí dojem z výhry.

Osm výher v řadě. Štěpán Langer před tebou hovořil o pohádce. Jaký je tvůj pohled?

Vidíme to asi všichni stejně. Je to krásné, nikdo nechceme, aby to skončilo. Máme poslední dvě kola, je před námi těžký zápas v Chrudimi, snad ho zvládneme a následně to doma s Varnsdorfem jen potvrdíme. Jsme za to rádi, je to neskutečné a doufáme, že to dotáhneme až do konce.

Dnes vedle tebe nenastoupil zraněný Adam Dohnálek. Jak se ti hrálo vedle Davida Jaji?

Musím říct, že David to zvládl dobře. Až na pár výjimek jsme si vzájemně sedli. Jediné, s čím byl trochu problém, bylo, že nemluví česky. Takže jsem to musel s Jendou Koutným uřvat sám, ale musím říct, že se mi s ním hrálo dobře.

Spartu jste vyloženě nepřehráli, přesto jste v prvním poločase vstřelili tři góly.

Věděli jsme, že to je Sparta. Že budou chtít hrát tak, jako áčko. Poctivě jsme se na to připravovali, ale ještě dnes ráno jsme nevěděli sestavu, protože naše áčko včera hrálo a my trénovali v sedmi lidech. Musím říct, že nás trenér Janotka připravil úžasně. Ráno jsme měli video, věděli jsme, co budou hrát oni a co budeme hrát my. Průběh byl takový, jaký jsme ho očekávali. Dali jsme důležité tři góly v prvním poločase a potom už jsme si to pohlídali, až na gól v poslední minutě.

V posledních zápasech Sparty byl vidět Radek Šiler. Připravovali jste se na něj nějak speciálně?

Věděli jsme, že je rychlý a gólový, museli jsme dát na něj pozor. Povedlo se, ale dal nám gól jiný hráč, což nás mrzí.

Tato sezóna je v tvém případě asi zatím vrcholem tvé kariéry, souhlasíš?

Je to tak, zatím jsem nic takového nezažil. Jak jsem říkal, teď už jen doufám, že to dotáhneme do konce a budeme mít krásnou dovolenou, pokud to zvládneme.

Jak se ti hraje na stoperské pozici? V dorostu jsi hrál ve středu zálohy, v B-týmu tě nasadili nejprve na kraj obrany, teď do středu obrany.

Jsem hlavně rád, že hraji. Trenér Janotka mě do zápasu v Příbrami dal na levého stopera, pomohl mi hodně Dohny, musím říct, že to v tom prvním utkání pro mě bylo úplně nové. Odehrál jsem na stoperu jen pár poločasů v přípravě. Cítím se tam ale velmi dobře. Na levé straně vedle mě je Kuba Elbel. Hlavní je, že hraju, to je pro mě nejdůležitější.

Další články