• Ženy

B-tým žen prohrál s Prostějovem. Mladší žákyně rozstřílely Líšeň

  • 15. 5. 2024

Béčko sigmáckých žen prohrálo o víkendu v hanáckém derby s Prostějovem. Dorostenky nestačily na Kras/Lipovec a starší žákyně padly s Líšní. Nad Brňankami naopak zvítězily mladší žákyně, které nasázely soupeřkám devět branek.

Ženy B

B-tým žen měl na programu v 17. kole Moravskoslezské ligy žen hanácké derby proti Prostějovu. Na úvodní gól se čekalo až do 78. minuty, kdy skóre zápasu otevřela Kristýna Daňková, která domácí hráčky poslala do vedení. Prostějov následně svůj náskok zdvojnásobil, gól vstřelila Martina Kopečková. B-tým Sigmy prohrál 0:2.

Hodnocení trenéra Tomáše Karala:

Celý tým musím pochválit, od začátku zápasu jsme vletěli na soupeře a nenechali mu ani kousek prostoru, bylo nás plné hřiště, bohužel jsme ale nedokázali využít obrovské množství šancí, které jsme si během zápasu připravili. V 75. minutě jsme za stavu 0:0 šli do risku a místo třetí střední záložnice jsme nasadili druhou útočnici. Za tento risk jsme byli bohužel potrestáni a během tří minut z ojedinělé šance domácích padla první branka utkání, která soupeře nakopla. Tímto krokem jsme bohužel naopak dostali domácí do hry. Na inkasovaný gól jsme se snažili zareagovat nasazením třetí útočnice, bohužel nám nevyšel ani tento tah a opět jsme byli potrestáni druhým gólem do otevřené obrany. Výsledek je pro nás velmi krutý, většinu zápasu jsme byli lepší, naše produktivita je ale proti silnějším soupeřům velmi špatná a dokud nebudeme využívat vypracované šance, nemůžeme pomýšlet na 3 body. I přes porážku bych rád holky ale pochválil, oproti podzimním zápasům se nám podařilo naši hru velmi zlepšit a nezbývá než na sobě dál pracovat, aby se dostavily i lepší výsledky.“

1.SK Prostějov Ž – SK Sigma Olomouc Ž B 2:0 (0:0)

Branky: 78. Daňková, 84. Kopečková.

Rozhodčí: Ehrenberger – Pospíšil, Torres. ŽK: Daňková – Ka. Hegrová. Diváků: 45.

Sigma: Fojtíková – Hanáčková, Pinkavová, Vlčková, Konečná, Ka. Hegrová, Rédová, Navrátilová, Váhalová, Illéšová, Veselá, Bartošáková, Kollertová, Majkútová, Skopalová, Zbořilová, Janků. Trenér: Tomáš Karal.

Dorostenky (WU18)

Dorostenky v sobotu hostily v Kožušanech FSA Kras/Lipovec. Hosté se dostali do vedení ve 38. minutě gólem Terezy Kratochvílové. V 62. minutě tento náskok navýšila Jana Sedláčková. Za Sigmu snížila z penalty v 87. minutě Hana Dostalíková. V neděli 19. května hrají olomoucké dorostenky v Hodoníně.

SK Sigma Olomouc WU18 – FSA Kras/Lipovec WU18 1:2 (0:1)

Branky: 87. Dostalíková (pen.) – 38. Kratochvílová, 62. Sedláčková.

Rozhodčí: Vaculík – Aleksijevič, Sup. ŽK: bez karet. Diváků: 80.

Sigma: Faltusová – Kolaříková, Coufalová, Horáková, Šafářová, Dostalíková, Otiepková, Sasáková, Vyvážilová, Sušilová, Dorazilová, Opravilová, Mišová, Dombi, Gavendová. Trenér: Milan Hank.

Starší žákyně (WU15)

Starší žákyně vedl proti Líšni nový trenér Marek Polášek. Na lavičce nezažil vítěznou premiéru. Soupeřky z Brna se dostaly v 7. minutě brankou Dočekalové do vedení. Krátce po změně stran srovnala Karolína Dombi na 1:1, ale vzápětí Dočekalová svou druhou trefou rozhodla o vítězství Líšně.

Hodnocení trenéra Marka Poláška:

Jelikož to byl první zápas, tak se mi těžko hodnotí, protože spoustu holek jsem dnes viděl prvně, takže jsem hledal a zkoušel a hledal jednotlivé posty podle toho, co jsem viděl na hřišti. I přes to jsme Líšeň celý zápas přehrávali, ale chyběly nám finální přihrávky a přechod do útočné části. Na tom bychom měli zapracovat. Bohužel zápas rozhodují branky, Líšeň dvakrát vystřelila na bránu a dala dvě branky, takže dnes vyhrála efektivita, věřím že do dalších utkání najdeme optimální sestavu a projeví se to na herním projevu.“

SK Sigma Olomouc WU15 – SK Líšeň 2019 WU15 1:2 (0:1)

Branky: 43. Dombi – 7. a 55. Dočkalová.

Rozhodčí: Koupil. ŽK: bez karet. Diváků: 35.

Sigma: Faltusová – Frantík, Otiepková, Čočková, Gavendová, Sušilová, Horáková, Šípková, Vargová, Mišová, Dorazilová, Spáčilová, Gazdíková, Dočekalová, Kauerová, Dombi, Minářová. Trenér: Marek Polášek.

Mladší žákyně (WU13)

Vysokou výhru vybojovaly v neděli odpoledne naše mladší žákyně. Svěřenkyně trenéra Davida Vyroubala zvítězily nad Líšní 9:0. Čtyři branky vstřelila Thea Trnková, třikrát se prosadila Barbora Vychodilová. Do střelecké listiny se zapsaly i Barbora Vaculíková a Alena Šalamounová.

SK Sigma Olomouc WU13 – SK Líšeň 2015 WU13 9:0 (5:0)

Branky: 6., 31., 48. a 57. Trnková, 1., 8. a 66. Vychodilová, 26. Vaculíková, 53. Šalamounová.

Rozhodčí: Koupil. ŽK: bez karet. Diváků: 35.

Sigma: Jandová – Pekná, Kutajová, Vaculíková, Vyroubalová, Mutinová, Huňatová, Trnková, Dočekalová, Šalamounová, Vychodilová, Spáčilová, Jurníčková, Pazderová. Trenér: David Vyroubal.

Starší přípravka (WU11)

Starší přípravka hrála další z turnajů, jejími soupeři byli hráči Olešnice u Bouzova, Nových Sadů a Velkého Týnce. V konkurenci těchto týmů zvítězily olomoucké fotbalistky ve všech zápasech a staly se vítězkami turnaji.

Hodnocení trenérů Aleny Štajgrové a Lukáše Mrakavy:

Holky se hned v prvním zápase utkaly s týmem FK Nové Sady "B". Byl to nejtěžší zápas, co se týče důrazu a herního tempa. Holky se s tím ale popraly na výbornou a držely si stejné herní nasazení i v dalších zápasech. Daří se jim přenášet věci z tréninku do hry, což nám dělá největší radost.“

Nominace: Juroková, E. Zemanová, B. Zemanová, Mrakavová, Vyhlídalová, Augustinová, Šlichtová, Hodinová, Pěnčíková, Terrichová, Lánerová. Trenéři: Alena Štajgrová a Lukáše Mrakavy.

Další články