• B-tým - preview

Béčko v sobotu zaútočí na titul ve FNL. Michal Vepřek se bude loučit

  • 23. 5. 2024

Třicetizápasový maraton FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doputuje v sobotu do svého cíle. Fotbalisté olomouckého B-týmu zakončí mimořádně úspěšnou sezónu zápasem proti Varnsdorfu. Duel začne v 17 hodin. Hanáci ještě hrají o celkové prvenství v soutěži a udržení vítězné série. S hráčskou kariérou v Sigmě se bude loučit legenda Michal Vepřek.

Máme tři cíle do posledního zápasu: zvítězit v desátém utkání v řadě, udržet jarní domácí vítěznou sérii a pokusit se o zázrak v podobě triumfu v soutěži,“ řekl trenér Tomáš Janotka po utkání v Chrudimi, kde jeho mužstvo natáhlo vítěznou sérii už na devět zápasů. Kromě toho drží i vynikající jarní bilanci, když zvítězili ve všech domácích utkáních na Andrově stadionu. Zároveň budou chtít vybojovat i vítěznou derniéru pro sigmáckou legendu Michala Vepřeka, který se loučí s aktivní hráčskou kariérou.

B-tým sezónu zakončí zápasem proti Varnsdorfu. Oba soupeři se utkali hned na úvod soutěže v 1. kole. Rozešli se smírně 1:1. „Od té doby jsme ušli obrovskou cestu. Myslím, že za námi všemi stojí velký kus práce. Když jsme hráli ve Varnsdorfu a přivezli jsme si bod, tak jsme ho brali. Ale do šestého kola byly naše bodové zisky malé. Rozjeli jsme se až od sedmého. Teď jsme v pozici, o které se nám na začátku sezóny vůbec nesnilo. Ukazuje se, že je to dlouhodobá soutěž. To, co je po šesti kolech, nemusí platit na konci sezóny,“ vzpomíná Janotka.

Fotbalisté Varnsdorfu do Olomouce přijedou s jistotou udržení ve F:NL. Tu získali po vítězství 1:0 nad Příbramí. Díky této výhře mají právě nad Středočechy, kteří jsou patnáctí, čtyřbodový náskok.

Očekávám, že Varnsdorf sem přijede bez stresu a v klidu. Ještě víc tak budou mít prostor, aby předvedli svoji kombinační hru. Tento tým patří mezi nejlepší v ofenzivě. Byť se Varnsdorf do předposledního kola zachraňoval, z mého pohledu je to jedno z nejfotbalovějších mužstev druhé ligy. Má skvělé ofenzivní hráče, nečeká nás jednoduchý zápas,“ soudí Janotka.

Varnsdorf je druhým nejofenzivnějším týmem soutěže. Družstvo trenéra Miroslava Holeňáka vstřelilo soupeřům 50 branek. Nejlepším střelcem je Denny Samko, který vsítil 8 gólů. Zároveň je Varnsdorf remízovým králem soutěže, společně s Líšní a Vlašimí. Nerozhodně skončilo 12 jeho zápasů.

Jsme relativně v pohodě. Po posledním utkání v Chrudimi nás nějaké zdravotní problémy trápily, uvidíme, jak se s tím kluci popasují. Poskládáme sestavu tak, aby byla opět silná. Je pravděpodobné, že prostor mohou dostat jiní hráči,“ řekl závěrem Janotka.

Utkání SK Sigma Olomouc B – FK Varnsdorf se bude na Andrově stadionu hrát v sobotu 25. května od 17 hodin. Vstupenky zakoupíte na Ticketportalu, ve Fanshopu, případně na pokladně vedle hlavní tribuny. Připomínáme, že vstupenky na pokladně jsou o 50 korun dražší, proto doporučujeme jejich nákup online a v předprodeji.

Další články