• Mládež

Osmnáctka porazila Šumperk 10:0, šestnáctka zvítězila nejtěsnějším rozdílem

  • 23. 5. 2024

​Ve středu si olomoucké týmy do osmnácti a šestnácti let předehrávaly zápasy 30. kola Moravskoslezské ligy dorostu proti Šumperku. Z podhůří Jeseníků si tři body přivezly oba celky, když starší dorost Sigmy přehrál své vrstevníky vysoko 10:0, Drábek a Hottek zaznamenali hattricky. Šestnáctka se na vítězství více nadřela, domácí srazila až gólem Kaštyla z 85. minuty.

Osmnáctka zvítězila s dvouciferným skóre

Osmnáctka čekala na první gól proti Šumperku do 14. minuty, kdy Hottek, který dostal míč za obranu, v pohodě přeloboval gólmana domácích. O pět minut později dopravil balón do sítě hlavou Györe, číhající na zadní tyči. Týž hráč se o dvě minuty později trefil znovu hlavou. Pět minut před pauzou pak Drábek proměnil pokutový kop a do kabin se šlo za stavu 4:0 pro Sigmu.

Tři minuty po změně stran udeřil z úhlu po pěkné kombinaci Škoda. Další trefu přidal o tři minuty později po Škodově přihrávce Hottek. Obrana Šumperku se v této fázi zápasu hroutila a po rohovém kopu zvýšil David Drábek už na 7:0. Osmou branku Sigmy přidal v 55. minutě Škoda. Gólman domácích nejprve lapil střelu Luběny, na dorážku olomouckého hráče však už nestačil.

V 64. minutě brankář Šumperku zkazil rozehrávku, míče se zmocnili Hanáci a na 9:0 pohotově zvýšil Hottek, pro který tak zkompletoval hattrick. O dvacet minut později hattrick dokonal také David Drábek, který zpečetil na konečných 10:0.

Už v neděli čeká Sigmu U18 od 10:30 v Řepčíně Jihlava.

Hodnocení trenéra Petra Kobylíka:

Byl to zápas čistě o nás. Apeloval jsem na kluky, aby nic nepodcenili a s chutí si zahráli. Měl jsem z toho trochu obavy, tyto zápasy svádí k podcenění. S kluky jsme to probírali a jsem moc rád, jak k tomu přistoupili. Ať už v prvním, nebo ve druhém poločase. Spokojen jsem byl hlavně s přístupem, kvalita byla čistě na naší straně. Po prvním gólu šlo už jen o tom, kolik jich celkem nasázíme a aby kluci nezvolnili. K tomu jsem je nabádal, celý zápas si užívali a chtěli si zahrát fotbal. Nikdo se na to nevykašlal. Celkově jsem s utkáním spokojen.

FK Šumperk U19 – SK Sigma Olomouc U18 0:10 (0:4)

Branky: 14., 51. a 64. Hottek, 40. z pen., 53. a 84. Drábek, 19. a 21. Györe, 48. a 55. Škoda.

Rozhodčí: Řezníček – Petrásek, Štolz. ŽK: Achilis. Diváků: 50.

Sigma U18: Berka – Ondřej (46. D. Lorenc), Škoda, Hottek, Drábek, Petráš (56. Sandr), Oříšek (46. Luběna), Györe, Miler, Vaculík, Foldyna. Trenér: Petr Kobylík.

Šestnáctka rozhodla až v závěru

Také šestnáctka Šumperk přehrávala. Dlouho však bez gólového zakončení. V první půli si svěřenci trenéra Vasiljeva vypracovali tři velké šance. Liďák z dobré pozice trefil boční síť, Sandr orazítkoval břevno a od něj se míč odrazilo mimo bránu. Dobrou šanci měl i Skácel, ale dal těsně vedle.

Dobývání šumperské brány pokračovalo i po změně stran. Rozhodnutí však přišlo až v samotném závěru. Střídající Kaštyl v 84. minutě z první na vzdálenější tyč nedal brankáři domácích šanci zasáhnout. Sigma zvítězila 1:0, další zápas odehraje v neděli v Řepčíně proti Jihlavě.

Hodnocení trenéra Tomáše Vasiljeva:

Trošku jsme se k vítězství protrápili, ale dobré, že jsme to nakonec zvládli. První poločas byl na jednu bránu, Šumperk jsme přehrávali, ale často jsme míč drželi déle, než bylo třeba a hráli jsme pomalu. Nebylo to ono, mohli jsme si vytvořit daleko více šancí, kdybychom hráli rychleji a přesněji. Ale i tak jsme si tři gólové šance vytvořili.

Začátek druhého poločasu byl podobný, povedlo se nám dobře prostřídat. V 60. minutě šel do zápasu Kaštyl, který naši hru oživil. Trochu jsme přeskupili řady, Liďáka jsme dali zpátky na kraj hřiště a Hilberta jsme posunuli nahoru. Hra se zrychlila a měla dobré parametry. Nakonec to byl Kaštyl, kdo dal vítězný gól. Ještě před tím měl dobrou individuální akci, kdy prošel přes tři hráče, ale dal to těsně vedle. Nakonec to byl on, kdo zápas rozhodl a vyhráli jsme 1:0. Jsme spokojeni s výhrou i čistým kontem. V neděli ale musíme předvést proti Jihlavě lepší výkon.

FK Šumperk U17 – SK Sigma Olomouc U16 0:1 (0:0)

Branky: 85. Kaštyl.

Rozhodčí: Petrásek – Řezíček, Štolz. ŽK: Vlk – Chytil, Hilbert, Skácel. Diváků: 45.

Sigma U16: Hruban – Sandr, Pavlištík, Pazdera (75. Vyroubal), Hilbert, Vaněk (66. Di Cuia), Skácel, Horák, Chytil (60. Kaštyl), Liďák, Pšenica. Trenér: Tomáš Vasiljev.

Další články