• Ženy

Hanačky v sobotu hrají o třetí místo. Soupeřem jim bude Líšeň

  • 24. 5. 2024

Sezóna olomouckých fotbalistek pomalu směřuje do cíle. V sobotu se svěřenkyně trenéra Lubomíra Nedvěda vydají na poslední výjezd. Hrát budou v brněnské Líšni, tedy na půdě přímého konkurenta v boji o třetí místo. V případě bodového zisku si bronzovou pozici definitivně zajistí.

Je to pro nás asi zápas sezóny. Pokud chceme udržet třetí místo, tak musíme jet do Líšně neprohrát. Chceme vyhrát, ale hlavně neprohrát, abychom potvrdili dobrou sezónu a zabezpečili si umístění na třetím místě,“ plánuje trenér Lubomír Nedvěd. Dvě kola před koncem soutěže drží třetí pozici právě olomoucké fotbalistky s tříbodovým náskokem na Líšeň.

Proti Brňankám se svěřenkyním trenéra Nedvěda v této sezóně daří, ještě s nimi neprohrály. V září s nimi remizovaly na jejich půdě 1:1, shodně 2:1 je porazily v obou domácích zápasech v Kožušanech v rámci základní části i nadstavby. V případě bodové shody by právě tyto výsledky rozhodly o tom, že navrch budou mít v konečném součtu právě fotbalistky Sigmy.

Tuto sezónu se nám proti Líšni daří. Ale i na výsledcích je vidět, že Líšeň je velice nevyzpytatelný a silný soupeř. V kádru má starší a zkušené hráčky, které už mají něco odehrané. My jsme před čtrnácti dny porazili Spartu, Líšeň ji dokázala porazit v této sezóně už dvakrát. Určitě tam nepojedeme s tím, že máme předem vyhráno, když s ní máme lepší bilanci. Bude to velmi bojovný fotbal, myslím, že mnoho kombinací neuvidíme. Spoléhat se budeme na pevnou obranu a rychlé protiútoky. Snad z toho něco padne a vytěžíme alespoň bod, který by nám zajistil třetí místo,“ přeje si Nedvěd.

Zápas mezi ženskými týmy Líšně a Sigmy se bude hrát v sobotu 25. května od 11 hodin v Němčanech u Slavkova. Duel bude řídit Ilona Koryčanská společně s asistentkami Kateřinou Fraňkovou a Klárou Suchou.

Další články