• Mládež

Devatenáctka i sedmnáctka berou na závěr sezóny vysoké výhry nad Jihlavou

  • 7. 6. 2024

Devatenáctka se proti Jihlavě rozloučila s ročníkem výhrou o tři branky. Nad Vysočinou zvítězila 4:1. Ještě vyšším rozdílem svého soupeře z Jihlavy zdolali mladší dorostenci, kteří nasázeli šest branek.

DEVATENÁCTKA ZVÍTĚZILA TŘI GÓLY - VÍTĚZNOU TREFU DAL PRONIUK

Na úvodní gól se v utkání starších dorostenců čekalo třicet minut. Až poté Hanáci využili nepřesnosti v rozehře hostů z Vysočiny, míče se zmocnil Adam Proniuk, který se s ním vydal před jihlavskou bránu. Natáhl na sebe bránící hráče, přihrál volnému Nguyenovi, který ranou na zadní tyč nedal gólmanovi hostů šanci zakročit.

Hostům se podařilo srovnat v poslední minutě první půle. Po autu se míč i s trochou dávky štěstí odrazil k Hudákovi, který se ocitl sám před Berkou a zakončil. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Po hodině hry se Hanáci dostali znovu do vedení. Po odkopu gólmana Vysočiny se opět zmocnili míče, Jalovičor nahrál Nguyenovi, který si všiml nabíhajícího Proniuka. Ten přebral míč a důrazem jej dotlačil do sítě – 2:1 pro Sigmu.

Zlomit odpor Vysočiny se olomouckým dorostencům podařilo definitivně v 87. minutě. Po rychlém protiútoku střídajících hráčů předložil Škoda nabíhajícímu Michalíkovi, ten se ale k zakončení vůbec nedostal, protože Vodička, který se snažil odvrátit, si míč srazil do vlastní brány.

Definitivní podobu výsledku dal v první minutě nastavení Adam Uriča, který do brány doklepl míč, který se k němu odrazil po nadýchaném centru Stryka.

Sigma zvítězila 4:1 a povyskočila na páté místo v dorostenecké lize. Na konečné umístění si musí počkat na výsledky víkendových zápasů.


Hodnocení trenéra Augustina Chromého:

Jsme samozřejmě spokojeni se ziskem tří bodů i výsledkem 4:1. Mohlo to být ale ještě vyšší vítězství, pokud bychom proměnili aspoň polovinu našich šancí, co jsme ještě měli. Nedařilo se nám dohrávat finální situace.

Věděli jsme, že nám budou chybět hráči, kteří patří do základu, ale kteří odjeli na reprezentační srazy, ať už jsou to Macharáček, Zahradníček, Jalovičor, nebo Huňa. Měli jsme i další absence, takže jsme museli udělat až pět změn oproti sestavě, která hrála v Českých Budějovicích. Někdy to bylo až moc znát.

Ale nechci být moc kritický, bylo to poslední utkání. Takže to byla dobrá tečka na závěr.


SK Sigma Olomouc U19 – FC Vysočina Jihlava U19 4:1 (1:0)

Branky: 25. Nguyen, 60. Proniuk, 87. Vodička (vl.), 90.+1 Uriča – 45. Hudák.

Rozhodčí: Lakomý – Dorušák, Matulík. ŽK: Dolejší, Vodička. Diváků: 50.

Sigma U19: Berka – A. Uriča, Pavlíček, Kubát, Stryk – Jalovičor, Siegl – Judas, Nguyen, Huňa – Proniuk. Trenéři: Augustin Chromý a Jan Krajčovič.

SEDMNÁCTKA NASÁZELA ŠEST BRANEK

V utkání mladších dorostenců bylo v Řepčíně k vidění sedm gólů. Ten první ale padl až ve 37. minutě. Po pohledné kombinaci několika hráčů pálil David Lorenc a i s pomocí zadní tyče míč skončil v síti. V první nastavené minutě číhal na hraně šestnáctky Přibylka. Po přihrávce zasekl míč, zbavil se obránce a navýšil vedení Hanáků.

Na rozdíl tří branek zvýšil po centru z přímého kopu v 51. minutě hlavou David Remeš. O deset minut později dostal Přibylka znovu na hraně velkého vápna dostatek místa a po příhře se mu podařilo podruhé v utkání skórovat – 4:1 pro Sigmu.

Hanáci v tlaku pokračovali a dál měli velký hlad po gólech. Po dobrém napadání získali v 71. minutě míč, do otevřené obrany vpadl střídající Marek Křiklava, který pohodlně míč zasunul do brány. Obrana Vysočiny byla pod neustálými útoky Sigmy v rozkladu. V 80. minutě nejprve Maksym Synevych trefil tyč, dorážející Křiklava ale míč dopravil do sítě.

Hostům z Vysočiny se vzápětí podařilo vstřelit čestný gól, jejich porážku mírnil v 81. minutě Urbánek, který přeloboval Ulenfelda.

Sedmnáctka Sigmy zvítězila ve svém posledním vystoupení v sezóně 6:1 a před závěrečnými sobotními zápasy mají jistotu, že v celostátní lize mladšího dorostu obsadí čtvrté místo.


Hodnocení trenéra Michala Kováře:

Zápas samozřejmě hodnotím pozitivně. Chtěli jsme sezónu zakončit vítězně, což se nám podařilo, takže pro kluky velká pochvala. Věděli jsme, že každý soupeř je nepříjemný, dokud nedostane dva, tři góly. Prvních dvacet minut bylo vyrovnaných. Navíc se zatáhlo a začalo hodně pršet, takže jsme museli i na několik minut přestat hrát.

Terén byl velmi těžký a nepříjemný, míč hodně odskakoval. Dokázali jsme toho využít a poprvé jsme se prosadili ve 37. minutě, hned za pár dalších minut jsme zvýšili na 2:0 a do druhé půle jsme šli s náskokem.

Po změně stran jsme pokračovali dál v aktivitě. Napadali jsme soupeře a jeho rozehrávku, někdy se nám to podařilo. Přidávali jsme další góly, ten na 3:0 soupeře definitivně zlomil, náš výkon naopak gradoval.

I po prostřídání jsme byli aktivní, střídající kluci hru hodně oživili. Myslím, že jsme nějakých pět vyložených šancí ještě měli, takže jsme mohli vyhrát ještě vyšším rozdílem.

6:1 je velmi dobrý výsledek, odpovídala mu i naše hra. V obou poločasech jsme byli daleko lepší, nebezpečnější a zaslouženě jsme vyhráli.


SK Sigma Olomouc U17 – FC Vysočina Jihlava U17 6:1 (2:0)

Branky: 45.+1 a 62. Přibylka, 71. a 80. Křiklava, 37. Lorenc, 51. Remeš – 81. Urbánek.

Rozhodčí: Dorušák – Lakomý, Matulík. ŽK: Činčara. Diváků: 35.

Sigma U17: Ulenfeld – Glos (75. Rozehnal), Pávek, Příkazský, Skopal – Činčara, Riedl (70. Synevych) – Capka, Remeš (63. Luběna), Přibylka (70. Sikora) – Lorenc (63. Křiklava). Trenér: Michal Kovář.

Další články