• Mládež

Vítězné tečky za sezónou v podání osmnáctky i šestnáctky proti Karviné

  • 8. 6. 2024

V pátek hrály své poslední zápasy v sezóně také dorostenecké týmy U18 a U16. A obě kategorie byly vítězné, stejně jako U19 a U17. Osmnáctka porazila Karvinou vysoko 4:0. Výhru 2:1 na závěr sezóny oslavili mladší dorostenci.

STARŠÍ DOROSTENCI NASÁZELI ČTYŘI GÓLY

Osmnáctka na Karvinou naběhla ve velkém stylu a už po čtyřech minutách vedla, když se po pěkné a rychlé akci po pravé straně prosadil Martin Škoda. Už v 10. minutě to bylo o dva góly, to když penaltu proměnil David Drábek. Hanáci pokračovali v aktivitě a další gól přidali v 37. minutě, druhý zásah si připsal Škoda.

Po změně stran se obraz hry změnil, olomoučtí dorostenci kontrolovali hru, trpělivě kombinovali a nepřipustili žádnou komplikaci. Definitivní tečku za výhrou udělal v 73. minutě Drábek. Osmnáctka Sigmy zvítězila 4:0 a v tabulce Moravskoslezské ligy staršího dorostu skončí nejhůře druhá. Záležet bude na výsledku sobotního zápasu Opavy proti Jihlavě.

Hodnocení trenéra Petra Kobylíka:

Začátek zápasu byl velmi dobrý, podařilo se nám soupeře zatlačit. První dva góly jsme dali po dobrém presinku, kdy jsme získali míč z pravé strany Oříškem a Drábkem. První branka padla přímo po této akci, druhý gól byl z penalty, která opět vyplynula z našeho dobrého presinku. Během první půle jsme soupeře prakticky k ničemu nepustili, až na jednu šanci. Celkově to byl zápas jen o nás, bylo jen otázkou, kolik první poločas skončí. Do druhého poločasu jsme vstoupili s tím, že chceme hrát více kombinačně, více držet míč, což se nám často i dařilo, byť nějaké chyby tam byly. Celkově jsem s týmem spokojen, kluci to odmakali. Polovinu sezóny, kdy jsem u týmu byl, hodnotím velice kladně a pozitivně. Kluci to odjezdili na sto procent, bojovali jeden za druhého a přidali i fotbalovost.

SK Sigma Olomouc U18 – MFK Karviná U18 4:0 (3:0)

Branky: 4. a 37. Škoda, 10. z pen. a 73. Drábek.

Rozhodčí: Slabý – Silný, Zdražil. ŽK: bez karet. Diváků: 40.

Sigma U18: Koleček – Táborský, Holec, Miler, Oříšek (67. Synevych) – Györe, Vaculík, Kolařík, Drábek, Michalík – Škoda (67. Remeš). Trenér: Petr Kobylík.

VÍTĚZNÁ TEČKA ROVNĚŽ V PODÁNÍ ŠESTNÁCTKY

Na závěr pátečního fotbalového dne si to v Řepčíně rozdali mladší dorostenci Sigmy a Karviné. Svěřenci trenéra Vasiljeva se dostali do vedení ve 12. minutě. Po akci z pravé strany pálil Di Cuia, míč ještě před gólmanem Slezanů tečoval Kaštyl, který si tak připsal první branku zápasu.

Na další trefu se čekalo až do 70. minuty, kdy z pravé strany pronikl s míčem do vápna Pšenica, který prostřelil gólmana. Hanáci vedli o dvě branky, ale už za pět minut se Karviné podařilo závěr zdramatizovat brankou Němčíka.

Sigma však vedení udržela a Karvinou porazila 2:1. Šestnáctka povyskočila na druhé místo tabulky, s bodovým náskokem na Opavu. Slezané ale v sobotu ještě hrají proti Jihlavě.

Hodnocení trenéra Tomáše Vasiljeva:

Chtěl bych závěrem kluky pochválit i za celou sezónu. Tímto zápasem ji završili. Bylo to pro ně náročné, na konci zápasu bylo vidět, že už toho mají plné kecky. Vydali se, takže jsem spokojen. Jen je škoda, že jsme neměli tolik kvality ve finální fázi. Kdybychom zvýšili na 3:0, mohli jsme zápas dohrát ve větším klidu. Museli jsme v závěru i trošku bránit, ale ustáli jsme to, takže dobré.

SK Sigma Olomouc U16 – MFK Karviná U16 2:1 (1:0)

Branky: 12. Kaštyl, 70. Pšenica – 75. Němčík.

Rozhodčí: Silný – Slabý, Zdražil. ŽK: Stoszek. Diváků: 60.

Sigma U16: Spala – Liďák, Vyroubal, Pavlištík, Chytil – Skácel, Pšenica, Kaštyl – Horák (76. Vaněk), Di Cuia (66. Sandr), Hilbert. Trenér: Tomáš Vasiljev.

Další články