• Mládež

Patnáctka přivezla všechny body z Vysočiny. Vysoká prohra U14

  • 10. 6. 2024

Starší žáci Sigmy hráli o víkendu předposlední zápasy sezóny na půdě Jihlavy. Šest branek bylo k vidění v utkání patnáctek. Hanáci na Vysočině v první půli vedli o dvě branky, ale ještě do poločasu bylo srovnáno. Rozhodli až ve vydařené závěrečné pětiminutovce. Zápas proti Jihlavě se vůbec nepovedl kategorii U14, která se vrátila s vysokou prohrou.

PATNÁCTKA STRHLA VÍTĚZSTVÍ V ZÁVĚRU

Starší žáci pod vedením trenéra Davida Čecha si proti Jihlavě vypracovali dvoubrankový náskok už během prvních dvaceti brankami Vrablice a Fila. Na ty ale dokázali hráči domácího týmu ještě do přestávky zareagovat a srovnali. Po změně stran se další dlouhé minuty hrály bez vstřelené branky. Hanáci o své výhře rozhodli v závěrečné pětiminutovce, kdy se dvakrát trefil Kristek.

Hodnocení trenéra Davida Čecha:

Od úvodu utkání jsme si vytvářeli šance. První velkou ale měli domácí, kteří trefili tyč. Vzápětí jsme naše šance proměnili ve dvoubrankový náskok. Bohužel v situaci, kdy jsme měli odskočit na rozdíl tří branek, jsme se neprosadili a soupeř snížil. Hned za několik minut se známé „nedáš dostaneš“ potvrdilo znovu a místo abychom odskočili znovu na dvoubrankový rozdíl, tak Jihlava srovnala. Druhý poločas byl hodně z naší strany o trvalém tlaku a trpělivosti. Myslím, že i když jsme skórovali až v samotném závěru, tak zaslouženě jsme vstřelili 2 rozhodující branky a odvezli si cenné vítězství.“

FC Vysočina Jihlava U15 – SK Sigma Olomouc U15 2:4 (2:2)

Branky: 27. Ženíšek, 40. Pospíšil – 75. a 78. Kristek, 9. Vrablic, 20. Filo.

Rozhodčí: Terber – Myška, Babák. ŽK: Hájek – Filo, Klanica. Diváků: 50.

Sigma U15: Vláčil – Kuneta (65. Wencl), Klanica, Oulehla, Vybíral, Molík, Kubeš (41. Škop) - Kristek, Pospíšil, Filo. Trenér: David Čech.

ČTRNÁCTKA PROHRÁLA O SEDM BRANEK

Hodně nevydařený zápas za sebou mají starší žáci kategorie U14, kteří v Jihlavě prohráli 1:8. Domácí Vysočina už v první půli nasázela sedm branek. Po změně stran svůj náskok ještě navýšila, alespoň čestný úspěch Sigmy zařídil v 75. minutě proměněnou penaltou Nádeníček.

Hodnocení trenéra Tomáše Bilíka:

V dnešním utkání nás kompletně doběhl nabitý program a výsledek odpovídá předvedené hře. Reálně jsme se do zápasu dostali až když šel soupeř po červené kartě do desíti. Bohužel dnes jsme selhali jak v obraně, čemuž svědčí vysoká prohra, tak i v útoku, kde jsme mohli ve druhé půli skóre alespoň korigovat, ale bohužel ani z několika vyložených situaci jsme branky nedali. Není si co nalhávat, aktuálně selháváme ve všech složkách výkonu a na zdravých hráčích je vidět jak moc už potřebují pauzu.“

FC Vysočina Jihlava U14 – SK Sigma Olomouc U14 8:1 (7:0)

Branky: 19., 27. z pen. a 35. Kaplan, 35., 39. a 64. Pokorný, 16. a 21. Jančok – 75. Nádeníček (pen.)

Rozhodčí: Babák – Terber, Myška. ŽK: bez karet. ČK: 48. Procházka (JIH). Diváků: 35.

Sigma U14: Vondrus – Zavíral, Uhlík, Uhřík, Fojtách, Grossmann, Kubín, Matonoha, Novosad, Nádeníček, Vejvoda, Bielikh, Capka, Šléška. Trenér: Tomáš Bilík.

Další články