• Mládež

Sigma U12 ovládla svoji soutěž

  • 16. 6. 2024

Po sezóně mají i naši mladší žáci. Velkým úspěchem skončila pro družstvo kategorie U12, které ovládlo moravskou jižní skupinu žákovské ligy. V posledním utkání sezóny zvítězili svěřenci trenéra Jakuba Zatloukala nad Kroměříží 6:0. Výhrou se s ročníkem rozloučila i starší kategorie U13.

V utkání proti Kroměříži vstřelila Sigma U13 gól už ve 4. minutě, kdy se trefil Škurek. Srovnáno bylo v minutě 17., kdy se prosadil Pokorný. To bylo z první půle vše. Po změně stran potom Novák poslal Kroměříž do vedení, následovala ale gólová smršť Sigmy. V rozmezí 53. a 66. minuty nasázeli olomoučtí žáci čtyři branky, třikrát se trefil Podivinský a jednou Hincu. Podivinský dal v 73. minutě ještě jeden gól a Sigma U13 zvítězila nad Hanáckou Slavií vysoko 6:2.

Hodnocení trenéra Martina Banovce:

Sezónu jsme završili vítězstvím, které se nerodilo snadno a rozhodl druhý poločas, kde soupeř fyzicky odešel a my naopak po prostřídání využili své šance. Na začátku utkání jsme se ujali vedení po krásné střele z dálky Škurka. Soupeř vyrovnal a poté se bohužel hrálo vyrovnané utkání. Od nás zbytečné ztráty při držení míče, zbrklé řešení útočných akcí a malá aktivita, odvaha ve finální části.“

Ve druhém poločase naopak předvedli velmi hezké akce zakončené gólem Podivínský a Hincu. Celkově jsme se drželi déle na míči a lépe vyhodnocovali situace než v první půli. Obrana také do defenzivy fungovala velmi dobře.“

Výsledkově nám jarní část určitě nevyšla tak, jak jsme si ji plánovali. Důležitější však byla pro nás hra, kterou v utkáních předvedeme a ani tady určitě nemůžeme být spokojeni ve všech zápasech. Kluci každopádně udělali ve svém rozvoji velký posun a věříme, že takto budou pokračovat i nadále v dalších ročnících.“

SK Sigma Olomouc U13 – SK Hanácká Slavia Kroměříž U13 6:2 (1:1)

Branky: 53., 55., 65. a 73. Podivinský, 4. Škurek, 66. Hincu – 17. Pokorný, 51. Novák.

Rozhodčí: Čásek. ŽK: bez karet. Diváků: 55.

Sigma U13: Opluštil – Podivinský, Pattarello, Kováč, Chmelař, Vinklárek, Škurek, Symerský, Šimoník, Hynek, Lakomý, Friesner, Krampl, Hincu, Kelnar, Hubník, Hradílek, Navrátil. Trenér: Martin Banovec.


Sigma U12 hrála proti Kroměříži dlouhé minuty bez gólů. Až po půlhodině hry se podařilo čekání na branku utnout Luňákovi. Do přestávky ještě navýšil vedení svěřenců trenéra Zatloukala Petrů. Po změně stran se dvakrát trefil Vacula, ještě jednou Luňák a také Polcr. Sigma zvítězila 6:0 a po skončení zápasu převzala pohár pro vítěze soutěže.

Hodnocení trenéra Jakuba Zatloukala:

Poslední zápas sezóny nás čekal proti dobře hrající Kroměříži. Trvalo nám dlouhé chvíle, než se nám podařilo se do soupeře dostat a následně také nějaké šance gólově vyřešit. Postupem času jsme dokázali rychleji pracovat s míčem, kombinovat a začínali jsme nacházet prostory v soupeřově defenzivě. Nakonec jsme dali šest branek a zbytek zápasu se dohrával s míčem na našich kopačkách. Kluci si zcela zaslouženě dokráčeli k titulu SpSM U12 – Jih. Za celou sezónu jim patří velké poděkování.

SK Sigma Olomouc U12 – SK Hanácká Slavia Kroměříž U12 6:0 (2:0)

Branky: 30. a 41. Luňák, 49. a 67. Vacula, 33. Petrů, 52. Polcr.

Rozhodčí: Čásek. ŽK: bez karet. Diváků: 39.

Sigma U12: Zbořil – Novosad, Hradil, Foretník, Kaczmarczyk, Baláš, Polcr, Alka, Plánička, Luňák, Petrů, Kocián, Vacula, Konrád, Heger, Vaca. Trenér: Jakub Zatloukal.

Další články