• A-tým

Druhou letní posilou Sigmy je obránce Michal Leibl

  • 17. 6. 2024

​Druhou letní posilou Sigmy se stal obránce Michal Leibl. Jako volný hráč přichází z Hradce Králové, kde mu vypršela smlouva.

„Jednání se Sigmou bylo rychlé a korektní a to se mi moc líbilo. Dohodli jsme se asi během týdne. Mám rodinu, dvě děti, takže pro mě bylo důležité i to, že jsem měl rychle čistou hlavu. Nabídky si moc z Olomouce si moc vážím. Je to pro mě nová výzva a já mám výzvy rád. Fanoušci tady jsou zvyklí, že Sigma by měla hrát nahoře. Těším se, že se o to budeme prát,“ řekl Michal Leibl.

„Michal Leibl je hráč prověřený první ligou. Potřebovali jsme doplnit stav na pozici stopera ve tříobráncovém rozestavení, případně na postu levého obránce, protože na jaře jsme právě tady v našem kádru cítili rezervu. Proto jsme se rozhodli pro něj,“ uvedl sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář.

Michal Leibl prošel mládeží v Teplicích až do dorostu a do B-týmu. Postupně se přes Baník Most-Souš, Chomutov, druhou ligu v Ústí nad Labem a Hradci Králové propracoval až do nejvyšší soutěže. V lize nastoupil do 46 zápasů. Jeho ideální pozicí je levý stoper ve tříčlenné obraně.

„Musím říct, že post levého stopera v tříobráncovém systému mi nejvíc vyhovuje. Trenéři po mě chtěli podporovat i útočnou činnost. Věřím, že to předvedu i tady,“ doplnil dvaatřicetiletý obránce, který se zatím připravuje individuálně pod dohledem fyzioterapeutů.

„Jsem po svalovém zranění, které jsem si přivodil během jara a pak jsem si ho obnovil. Už před dnešním oficiálním startem přípravy jsem byl v kontaktu s místním fyzioterapeutem Jirkou Procházkou a za týden jsme udělali velký kus práce. Věřím, že bych měl být plně fit tak, abych mohl v pátek s týmem odjet na soustředění a co nejdřív se představím v novém dresu,“ uzavřel Michal Leibl.

Další články