• A-tým - ohlas

VIDEO: Janotka po remíze se Štětínem: Skvělá prověrka

  • 23. 6. 2024

Sigma v prvním utkání v Opalenici remizovala se Štětínem. Nad čtvrtým týmem posledního ročníku polské Ekstraklasy vedla díky trefě Navrátila. O výhru přišla až v samotném závěru. „Vypli jsme a zbytečně dostali nečekaný gól. Remízu ale bereme, prověrka to byla fantastická,“ hodnotil zápas trenér Tomáš Janotka.

Remízu bereme. Byla to fantastická prověrka, Pogoň ukázal obrovskou sílu na míči a individuální kvalitu. Myslím, že v prvním poločase jsme byli nebezpečnějším týmem a šli jsme zaslouženě do vedení. Dobře jsme napadali, presovali, naše intenzita a aktivita byla skvělá. Nutili jsme tím soupeře k chybám v rozehrávce. Je obrovská škoda, že jsme neodskočili na 2:0, protože příležitosti a situace, které jsme mohli lépe dohrát, jsme určitě měli,“ hodnotil Janotka vydařenější první poločas.

Druhý poločas nám už to tolik nesedělo. Nedokázali jsme na soupeře vytvořit takový tlak rychlostí, aby ztratili míč. Nicméně i přes to se soupeř do brankových příležitostí prakticky nedostával. Je škoda, že jsme dostali chvíli před koncem lacinou branku. To jsme měli lépe dohrát. Myslím, že jsme vypli a zbytečně jsme dostali nečekaný gól, který nás mrzí,“ litoval trenér Sigmy.

Další zápas Hanáci v Opalenici sehrají v pátek, kdy od 11. hodiny bude jejich soupeřem polský mistr Jagiellonia Bialystok.

Celý rozhovor s Tomášem Janotkou:

Další články