• A-tým - preview

Sigma v pátek proti Jagiellonii. PŘÍMÝ PŘENOS na YouTube

  • 27. 6. 2024

​Na závěr týdenního soustředění v polské Opalenici čeká olomoucké fotbalisty druhý přípravný zápas. Hanáky tentokrát prověří polský mistr Jagiellonia Bialystok. Zápas bude znovu k vidění živě na klubovém You Tube kanálu v pátek od 11 hodin.

Sigma odehrála v Opalenici minulou neděli remízový zápas se Štětínem. Náskok, který zajistila branka Jana Navrátila se nepovedlo udržet a soupeř krátce před koncem srovnal. Teď přijde druhá prověrka v podobě Jagiellonie Bialystok, což je čerstvý polský šampion, který se chystá na start v předkole Ligy mistrů.

„Viděli jsme tři jejich zápasy a pokaždé hráli rozdílně. Troufám si říct, že si vyzkoušíme všechny způsoby hry, z bloku i v presinku, nebo v to aspoň doufám. Každopádně to bude špičková prověrka. Co víc si přát než si zahrát s čerstvým mistrem Polska,“ uvedl asistent Ivo Gregovský.


V Jagiellonii působil pět sezon záložník Martin Pospíšil, než se loni v březnu vrátil domů na Hanou. Teď se chystá na první zápas v letní přípravě, protože duel se Štětínem vynechal kvůli problému s okem. Připraven bude také Jáchym Šíp.

„Úplně stoprocentní ale nebudeme. Únava se kumuluje a nějaké bolístky tam jsou. Tři až čtyři hráči jsou v ohrožení,“ řekl Gregovský.

Nejistý je start Lukáše Vraštila, Juraje Chvátala či Jana Fialy. „Uděláme to podobně jako v prvním zápase tady na soustředění a z preventivních důvodů nebudeme nic riskovat, protože do prvního mistrovského zápasu je ještě dost času. Prostor dáme především těm hráčů, kteří budou schopní to zvládnout,“ doplnil Gregovský.

Duel bude opět možné sledovat v přímém přenosu na klubovém YouTube kanálu. Výkop je v 11 hodin.


Další články