• A-tým - ohlas

VIDEO: Kluci zápas skvěle odpracovali, hodnotil Janotka duel s Bialystokem

  • 28. 6. 2024

Spokojenost s předvedenou hrou vládla v hodnocení trenéra Tomáše Janotky po druhém přípravném utkání. Hanáci v něm remizovali s polskou Jagiellonií Bialystok 1:1. Trenéra Sigmy pouze mrzelo, že jeho svěřenci nedovedli utkání k vítěznému konci. Vyložených šancí měli mnohem více, než soupeř. „Mrzí mě to. Góly dělají zápasy. Vítězství by pro kluky bylo odměnou za předvedený výkon,“ řekl Janotka.

Jako první se do vedení dostali hráči Jagiellonie, kteří skórovali ve 29. minutě. Hanáci srovnali Hadašem jen o dvě minuty později. Celkově měli v utkání velké množství šancí, žádnou však nevyužili.

Zápas hodnotím pozitivně. Byl vrcholem soustředění v Opalenici a vrcholem prvních dvou týdnů přípravy. Musím říct, že kluci to skvěle odpracovali. Zápas jsme rozdělili rovnoměrně tak, aby každý odehrál 45 minut, až na výjimky. Musím říct, že jsme tentokrát byli spokojeni s oběma poločasy. Ať už z hlediska napadání, organizace hry, kdy se nám podařilo eliminovat obrovskou sílu Jagiellonie na míči. Soupeř měl sice vyšší držení míče, ale my jsme zvítězili na brankové příležitosti. Dvě stoprocentní tutovky měl Jirka Sláma, nebezpeční byli další hráči. Z hlediska nebezpečnosti a vytvořených tutovek si myslím, že jsme utkání měli dovést do vítězného konce,“ řekl trenér Janotka.

Utkáním proti Bialystoku uzavřeli Hanáci přípravný kemp v Opalenici. „Jsme s průběhem soustředění jednoznačně spokojeni. Jediné, co jako realizační tým řešíme, je, abychom byli zdraví. To je pro nás priorita. Jediný dlouhodobější problém může mít pouze Filip Uriča, který odjel kvůli koleni. Jinak jsou to klasické šrámy, které souvisejí se zátěží, náročností a objemem, jenž tu kluky čekal. Podařilo se nám splnit všechno, co jsme si naplánovali.

Od pondělka se Sigma bude připravovat na sezónu v domácích podmínkách. Ve středu sehraje ve Slatinicích další přípravný duel, tentokrát proti Trenčínu.

Další články