• B-tým - preview

Druhou prověrkou béčka v přípravě bude v sobotu slovenská Skalica

  • 28. 6. 2024

Béčko je ve druhém týdnu přípravy. Jeho vrcholem bude sobotní utkání proti slovenské Skalici, které se bude hrát od 17 hodin v Rohatci. Trenér Miloslav Brožek v tomto týdnu přivítal v týmu další hráče.

Trénujeme v počtu sedmnácti hráčů a dva gólmani, jsme téměř bez zdravotních potíží. Pár se jich vrátilo z hostování, připojili se hráči z ročníku 2005, kteří vyšli z dorostu. Pokud se k nám ještě někdo nepřipojí z áčka poté, co se v pátek vrátí ze soustředění, tak v tomto počtu budeme připraveni na zápas,“ řekl Brožek.

K B-týmu se připojili hráči ročníku 2005, kteří vyšli z dorostenecké devatenáctky. Oproti prvnímu utkání proti Opavě tak bude moct Brožek nasadit gólmana Richarda Krále, obránce Vítězslava Pavlíčka, Ondřeje Petráše, Jana Tobiase Stryka a Marka Táborského, či záložníka Adama Uriču a útočníka Adama Proniuka. Z hostování v Kozlovicích se vrátil Patrik Michl.

Nemám rád hrubou přípravu. V tomto týdnu to byla kombinace síly, běhu a hry. Musí být hodně herních prvků, aby to, co naběháme, se hned transformovalo do fotbalu. Snažíme se to vhodně skloubit,“ popsal Brožek program svého týmu v tomto týdnu.

S B-tymem se také v tomto týdnu připravuje nigerijský útočník Kenneth Ikugar. Jeho příchod do Sigmy se zatím stále administrativně dotahuje. V sobotu by měl ale za béčko proti Skalici nastoupit.

Soupeřem Brožkova výběru bude Skalica, která v nedávno skončeném ročníku nejvyšší slovenské fotbalové soutěže obsadila deváté místo.

Je to druhé přípravné utkání, zatím z toho neděláme žádnou vědu. Zápas je uzavřením druhého týdne přípravy, chceme ho samozřejmě odehrát tak, abychom si odnesli dobrý výsledek. Chci se hlavně podívat na to, jak se budeme prezentovat jako tým,“ řekl k sobotnímu utkání Brožek.

Kádr B-týmu pro utkání se Skalicou:

Brankáři: Tomáš Digaňa, Richard Král
Obránci: Adam Bednár, Jakub Coufal, Adam Dohnálek, David Jaja, Vojtěch Křišťál, Vítězslav Pavlíček, Ondřej Petráš, Jan Tobias Stryk, Marek Táborský
Záložníci: Moses Amasi, Jakub Fabiánek, Kevin Huňa, Šimon Jalovičor, Patrik Michl, Adam Uriča
Útočníci: Kenneth Ikugar, Adam Proniuk

Další články