• Ženy

Mladé olomoucké fotbalistky se zúčastnily turnaje v Bohuňovicích

  • 1. 7. 2024

V sobotu se uskutečnil fotbalový turnaj mladších žáků (kategorie U13) v Bohuňovicích. Na turnaj, který se hrál systémem 2x15 minut, bylo pozváno také družstvo dívek Sigmy Olomouc.

Hanačky se na úvod střetly s domácími Bohuňovicemi, s nimiž remizovaly 0:0. Ve druhém utkání byl jejich soupeřem Černovír, který zvítězil 4:0. První výhru na turnaji si mladé olomoucké fotbalistky připsaly proti Babicím, které porazily 3:2. Jen těsně jim tak utekl postup do bojů o celkové prvenství.

V utkáních o konečné umístění pak nejprve porazily Hodolany 2:1, duel o 5. místo proti Hnojicím pak prohrály těsně 0:1. Obsadily tak konečné 6. místo.

"Na turnaj jsme přijeli s kombinovanou sestavou, ale i přesto jsme každý zápas dokázali odehrát slušně. Šlo nám hlavně o to, aby dostala šanci děvčata, která v sezóně nebyla tolik herně vytížená. Také nám pomohla tři děvčata z přípravky, která to měla obzvlášť těžké - nejsou zvyklá na větší hřiště. Holky musím pochválit, každý zápas odehrály poctivě. Bylo vidět, že nám postupně ubývají síly a to se pak projevilo na výsledcích,“ hodnotila vystoupení svých svěřenkyň trenérka Viktorie Navrátilová.

Turnaj, který nakonec vyhrálo družstvo Bohuňovic, měl bohatý doprovodný program, jehož součástí byla i autogramiáda hráčů Sigmy Olomouc – Tadeáše Stoppena, Lukáše Vraštila a Radima Breiteho.

Sestava Sigmy: Anežka Jandová, Tereza Pekná, Eliška Jurníčková, Emma Hejlová, Markéta Kutajová, Kristýna Huňatová, Anna Mutinová, Karolína Gazdíková, Dominika Frantík, Natálie Víchová, Eliška Houdinová, Nela Šlotířová, Zuzana Večeřová. Trenéři: Viktorie Navrátilová a Filip Dosoudil.

Další články