• A-tým - ohlas

VIDEO: Zaslouženě jsme vyhráli. Mikulenka si říká o základní sestavu, chválil Janotka

  • 3. 7. 2024

Trenér Tomáš Janotka proti Trenčínu poprvé oslavil výhru v pozici hlavního trenéra Sigmy Olomouc. Hanáci ve Slatinicích zvítězili 3:0. „Skvěle jsme to odpracovali v defenzivě, vytvářeli si brankové příležitosti a zaslouženě jsme vyhráli,“ hodnotil zápas Janotka.

Jsme spokojeni. Utkání se vyvíjelo. Trenčín se snažil kombinovat. Prioritně se snažil hrát po zemi. My jsme se snažili je vysoko napadat a být ve vysokém postavení. Větší držení míče u Trenčína nemělo žádný efekt kromě jednoho nebezpečného centru a hlavičky, která skončila o zem nad. Jinak si Trenčín nevytvořil žádnou brankovou příležitost. Jinak si myslím, že jsme to skvěle odpracovali v defenzivě. V průběhu zápasu jsme si vytvářeli brankové příležitosti a zaslouženě jsme vyhráli,“ řekl trenér Sigmy po závěrečném hvizdu.

Všechny branky si jeho svěřenci nechali na druhý poločas, kdy se postupně prosadili Mikulenka, Beneš a Hadaš. „Herně byl druhý poločas lepší. I co se týče kombinace. Myslím, že v prvním poločase jsme míče hodně ztráceli, hlavně jsme míč hodně vyhazovali. Hráli jsme těžké míče, zbytečně jsme hledali těžká řešení. Potom z toho pramenilo to, že jsme neměli tolik úspěšných akcí, kolik bychom si představovali,“ řekl Janotka k první půli. „Druhý poločas lepší spolupráce hráčů vedla k většímu počtu brankových příležitostí a k zakončení,“ srovnával obě poloviny duelu trenér Sigmy.

Vítězný gól si nakonec připsal v 56. minutě Matěj Mikulenka, pro kterého to byla první trefa za áčko Sigmy v kariéře. Navrch přidal ještě asistenci u druhého gólu, který vstřelil Beneš. „Myslím si, že klepe na základní sestavu. Sice je to předčasné, ale jeví se ve skvělém světle. Dnes udělal 1+1. Naše pravá strana byla ve druhém poločase aktivní, nebezpečná a produktivní,“ chválil Janotka.

Premiantem v sestavě byl Adam Dohnálek. Podle trenéra Sigmy zápas zvládl. „Je na něm vidět jeho ledový klid a stoická rozehrávka. Také dobře čte hru,“ řekl na adresu devatenáctiletého stopera Janotka.


Další články