• A-tým - ohlas

VIDEO: Mikulenka dal první gól za áčko. Z devadesáti procent je Jáchymův, řekl

  • 3. 7. 2024

Matěj Mikulenka vstřelil svůj premiérový gól za áčko Sigmy. V 56. minutě zápasu proti Trenčínu otevřel skóre duelu. Navrch přidal ještě jednu asistenci při trefě Víta Beneše. Po utkání se dočkal pochvaly od trenéra Tomáše Janotky. A jak zápas hodnotil on sám?

Zápas to byl těžký. Hrálo se mi dobře, sice bylo trochu vedro, jinak to ale bylo vše perfektní. Hřiště bylo perfektně připravené, jde vidět, že ve Slatinicích to dobře funguje,“ řekl k utkání proti Trenčínu Mikulenka.

Dvacetiletý ofenzivní záložník otevřel skóre zápasu v 56. minutě, kdy gólem dotáhl do konce rychlý protiútok, který vedl Jáchym Šíp. „Říkal jsem mu, že to je jeho gól. Krásně to udělal, z devadesáti procent je jeho, já jsem to jen doklepl,“ řekl skromně Mikulenka.

Při úvodní trefě tak došlo k perfektní spolupráci dvou hráčů, kteří v minulém ročníku povětšinou nastupovali za úspěšný B-tým právě pod vedením Janotky. „Kluků z béčka šlo do přípravy hodně. Dobře se známe, na hřišti nám to jde dobře, jsme sehraní. Pod trenérem Janotkou jsme zvyklí, víme, co od něj čekat. On ví, co čekat od nás. Je super, že je tu jako hlavní trenér,“ dodal Mikulenka.

A nemuselo zůstat jen u jednoho gólu. Kromě gólu si připsal ještě asistenci u trefy Beneše. Krátce poté mohl přidat svoji druhou branku, ve vyložené šanci ho ale gólman Trenčína vychatal. I tak zápas zakončil s bilancí 1+1, což ocenil i trenér Janotka, podle něhož si Mikulenka současnou formou říká o místo v sestavě áčka. A jaké cíle si dává Majtě? „Třeba zaklepat na základní sestavu, nebo se alespoň uchytit v kádru A-týmu, sbírat minutky a pravidelněji hrávat za béčko,“ svěřil se.


Další články