• B-tým - preview

Béčko v sobotu poměří síly s Petržalkou. Hrát se bude v Lanžhotu

  • 5. 7. 2024

Příprava našeho druholigového B-týmu vstoupila do své druhé poloviny. V sobotu čeká svěřence trenéra Brožka už čtvrtý z celkových pěti přípravných zápasů. Tentokrát Hanáky prověří slovenská Petržalka.

Pro Brožkův tým půjde už o třetí zápas proti slovenskému týmu v přípravě. Minulou sobotu Hanáci těsně prohráli se Skalicou 2:3. V úterý si ale spravili chuť, když gólem Adama Uriči porazili Považskou Bystricu 1:0.

Především jsem rád, a opakuji to stále, že ačkoliv máme program docela nabitý, hráči, kteří jsou v béčku, jsou všichni zdraví. Z toho mám radost. Zranění se nám vyhýbají. Malinko tomu přizpůsobujeme určitou prevenci v rámci tréninkového cyklu. Nechceme, aby hráči byli přetížení. V sobotním utkání vhodně rozložíme síly, v příštím týdnu uděláme v kádru selekci a začneme ladit tým směrem ke generálce,“ plánuje trenér Miloslav Brožek.

B-tým zítra pojede do Lanžhotu, kde se bude utkání hrát, ve větším počtu. „Vypadá to, že by nás mohlo být zítra až dvacet. Pokud se nic nestane. Určitě se zapojí všichni hráči, větší část zápasu ale odehraje jedna jedenáctka,“ nastínil svůj záměr trenér olomouckého B-týmu.

FC Petržalka, sobotní soupeř olomouckého béčka, je nástupcem slavného slovenského klubu. Jeho historie začala v roce 2014 poté, co v tomto roce zanikl tehdejší FC Petržalka 1898. Deset let po svém vzniku se klub dostal z páté do druhé nejvyšší slovenské fotbalové soutěže. V minulém ročníku se bratislavskému celku podařilo vybojovat druhou příčku, čímž si zajistilo účast v baráži. V ní Petržalka nestačila na Michalovce a o probojování mezi slovenskou elitu se tak pokusí v nadcházející sezóně.

Bude to zajímavá konfrontace. Petržalku poměrně znám, sleduji ji i její hráče dlouhodobě. Nečeká nás nic lehkého z hlediska soubojů. Viděl jsem Petržalku v zimě. Hodně se pokopali ve dvou utkáních s Prostějovem a Líšní, což jsou rovněž týmy, které soupeři nic nedarují. Čekám tedy, že to bude tvrdé utkání,“ tuší Brožek.

B-tým Sigmy se s Petržalkou utká v sobotu 6. července od 11 hodin v Lanžhotu. V příštím týdnu Hanáky čeká generálka proti béčku Žiliny. Do Chance Národní Ligy vstoupí v sobotu 20. července na půdě Chrudimi.

Další články