• A-tým - ohlas

VIDEO: Můj gól? Trochu štěstí a trochu předvídavosti, řekl Spáčil

  • 6. 7. 2024

Záložník Jiří Spáčil otevřel skóre duelu se Žilinou pohotovou dorážkou po střele Jana Klimenta a zúročil povedený presink celého týmu. „Trochu štěstí a trochu předvídavosti,“ usmál se olomoucký fotbalista, který položil základ k vítězství 2:0.

Sigma ve Slatinicích ve velkém vedru už v první půli slovenského soupeře předčila. Nakonec úvodní dějství skončilo jednogólovým vedením po Spáčilově trefě.

„Žilina je super kombinační soupeř, jsou silní na balonu. Věděli jsme to a byli jsme na ně připravení. Věděli jsme přesně, co budou hrát. Mají svůj systém a myslím, že jsme dokázali eliminovat jejich silné stránky a sami z toho vytěžit. První gól padl po našem dobrém presinku,“ hodnotil zápas středopolař, jenž ve 29. minutě zhodnotil povedený tlak vytvořený napadáním a po vyražené Jana Klimenta z dorážky obloučkem otevřel skóre.

„Viděl jsem, že Klimič si to přebral a půjde do střely, protože je to hroťák a potřebuje góly. Říkal jsem si, že to zkusím doběhnout, kdyby to náhodou gólman nějak vyrazil. Naštěstí se to odrazilo přímo do prostoru, kde jsem byl. Bylo to trošku štěstí a trošku předvídavosti,“ pousmál se Spáčil.

Na trávníku se stejně jako spoluhráči i soupeř musel poprat s velkým vedrem. „Nebylo to nic příjemného. Je to náročné, ale zvládáme to. I tvrdá letní příprava k fotbalu patří. Není to nic, s čím bychom nepočítali, musíme si poradit. Pro oba týmy je to stejné,“ řekl Spáčil.

V přípravě je Sigma zatím stále neporažena. „Liga je o něčem jiném. Je tam hodně soubojů a spousta soupeřů to hraje jinak. Myslím si ale, že nám to zapadlo do programu, kdy ještě děláme kondici a potřebovali jsme běhat po celém hřišti. Uvidíme, co další soupeř Cracovia Krakov. Uvidíme, s čím se vytasí oni,“ doplnil Spáčil.



Další články