• A-tým - ohlas

VIDEO: Kouč Janotka chválil první půli i organizaci a poctivost

  • 6. 7. 2024

​Druhá výhra nad slovenským soupeřem v průběhu jednoho týdne udělala trenérovi Tomáši Janotkovi Radost. „Jsem rád, že jsme na středeční vítězství s Trenčínem dnes navázali,“ netajil se po utkání s Žilinou (2:0). Po zápase promluvil o blížícím se zužování kádru i spokojenosti především s první půlí.


„Celkový dojem je dobrý. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Měli jsme určitě víc brankových příležitostí než soupeř. Z tohoto pohledu jsme spokojení a jsme rádi, že jsme navázali na středeční výhru s Trenčínem,“ řekl Janotka.

Tentokrát už mužstvo nebylo rozdělené na dvě jedenáctky. Část hráčů odjela s B-týmem k utkání proti Peržalce (výhra Sigmy 3:1).

„Záměr byl rozložit zápasovou minutáž na většinu hráčů, bez ohledu na to, jestli to bylo áčko nebo béčko. Zužování kádru bude téma po víkendu, ale není to teď tak, že kdo byl s béčkem, tak má do áčka dál,“ vysvětlil kouč, který byl spokojen především s prvním dějstvím proti Žilině.


„Chceme mít dobrou organizaci, komunikačně dobré hráče. Chceme mít na hřišti emoce a chceme tam mít poctivost. To jsou pilíře, na kterých to chceme stavět. V prvním poločase to fungovalo skvěle. Až na jedno ukopnutí Slámiče u rohového praporku neměl soupeř vůbec nic. Myslím, že tam se nám to potkalo,“ uvedl Janotka.

„Ve druhém poločase jsme trošičku ubrali v ofenzivě i v defenzivě, v takové intenzitě a pohybu, proto tam byla taková hluchá pasáž. Zase jsme se do toho ale dostali,“ pochválil svůj tým.

„Není to ale samozřejmě pro kluky jednoduché v náročném programu a v náročném počasí. Rozhodují potom i morálně volní vlastnosti, které v klucích také pěstujeme,“ doplnil Janotka.

Poslední herní prověrka před ligou čeká jeho tým za týden, kdy se v Krakově poměří s tamní Cracovií. Hrát se bude v sobotu od 15:30.



Další články