• B-tým - preview

Béčko zakončí přípravu posledním zápasem se Žilinou B

  • 12. 7. 2024

​Poslední utkání letní přípravy před startem druhé ligy sehrají fotbalisté sigmáckého béčka v sobotu od 11 hodin ve Slatinicích. Soupeřem celku trenéra Miloslava Brožka bude rezerva Žiliny.

„Žilina má skvělé mladé hráče, vynikající devatenáctku, je to výkladní skříň slovenského fotbalu. Hráči jsou kombinační a technicky vyspělí, ale to neznamená, že bychom si s nimi neměli poradit, zvlášť v našem domácím prostředí,“ říká před utkáním kouč Brožek.

„Bude to dobrá prověrka, ale na druhou stranu je to skoro jedno, kdo proti nám stojí. Bez ohledu na to, s kým hrajeme se budeme chtít mentálně a organizačně přiblížit prvnímu mistrovskému zápasu, který budeme hrát v Chrudimi. To je zápas, který nás zajímá,“ doplnil Brožek, který už vyhlíží start Chance národní ligy, který mužstvo čeká za týden (sobota 20. 7., 10.15).

Rezervu opět posílí několik hráčů z širšího kádru áčka, aby měli před startem mistrovských soutěží herní vytížení. „U B-týmu musíme být zvyklí na to, že budeme pro zápas pracovat s takovým kádrem, který se vykrystalizuje až v týdnu před zápasem. Víme, že nebudeme mít standardních 20 a víc hráčů, abychom připravovali dlouhodobě celý tým pohromadě. V tom je ale ta práce zajímavá,“ pousmál se Brožek, který u i z tohoto důvodu nebere tak docela jako generálku.

Poslední duel sigmáckého béčka proti Žilině startuje ve Slatinicích v sobotu v 11 hodin.

Další články