• A-tým - preview

Sigmu v generálce prověří Cracovia Krakov

  • 12. 7. 2024

​Závěrečný duel letní přípravy odehraje olomoucká Sigma znovu v Polsku. Posledním soupeřem Hanáků před ligou bude Cracovia Krakov. Utkání se bude hrát v tréninkovém centru soupeře v Raczně od 15.30. Utkání se tentokrát na přání soupeře streamovat nebude.

Cracovia skončila v minulé sezoně osmnáctičlenné polské Ekstraklasy na třinácté pozici. Jedná se o nejstarší dosud existující polský sportovní klub. Cracovia je pětinásobným mistrem své země. Největším úspěchem z poslední doby je vítězství v polském poháru v roce 2020. V kádru soupeře působí český obránce Jakub Jugas. Známým jménem je také obránce Kamil Glik, jenž v minulosti nastupoval za Monaco, nebo několik celků z italské Serie A.

V letošní letní přípravě Cracovia porazila 2:1 Polonii Bytom, prohrála 0:1 s Radomiakem Radom a přehrála 3:0 kyperskou Omonii Nikósie.

„Je to neokoukaný soupeř a z tohoto pohledu jsou tyto zápasy vždy přínosné. V přípravě se na každého soupeře krátce zaměřovali slovem i videem, aby kluci měli představu. Určitě to bude ale především o tom, abychom se správně chovali v rámci principů, které do týmu chceme dostat směrem dopředu i dozadu,“ říká před generálkou trenér Sigmy Tomáš Janotka.

Sestava pro ligu se v jeho hlavě zatím stále krystalizuje. Nedá se však říct, že by už byly všechny otazníky vyřešeny. Část hráčů znovu půjde hrát v sobotu za rezervu proti Žilině. „Jsme stále ještě ve fázi náročných tréninků a celkem velkých objemů, protože je to čtvrtý týden přípravy, která je celkově krátká. I proto budeme chtít zase rozložit síly a minutáž do obou zápasů. Chceme mít znovu hodně hráčů v zápasovém režimu,“ vysvětluje Janotka.

„V sestavě pro ligu stále otazníky máme. Rozhodně se nedá očekávat, že s čím vyběhneme do generálky, to bude základ za týden proti Budějovicím. Do mistrovského utkání je stále víc než týden a stát se může spousta věcí,“ dodává kouč.

Radost mu dělá, že před startem mistrovských soutěží už se zapojují do plného tréninku všichni marodi. „Marodka se nám vyprazdňuje, což je pozitivní zpráva. Mimo hru zůstávají aktuálně jen Tonda Růsek, Filip Slavíček a Filip Uriča. Zbytek už plnohodnotně trénuje ve stoprocentním režimu,“ prozradil na závěr.

Utkání mezi Cracovií a Sigmou se hraje v tréninkovém centru soupeře v Raczně v sobotu v 15.30. Na přání soupeře se duel tentokrát nebude živě streamovat. Průběh zápasů můžete sledovat textově online na sigmáckém profilu na síti X. Reportáž a ohlasy nabídneme po utkání na klubovém webu.

Další články