• Mládež

Osmnáctka porazila v přípravě Šumperk

  • 15. 7. 2024

První přípravné zápasy hrály o víkendu týmy Sigmy U18 a U16. Osmnáctka zdolala muže Šumperka brankami Rozehnala a Galíka. Mladší dorostenci hráli na hřišti Baníku Ostrava a po prohrané první půli nakonec odešli poraženi 2:5.

OSMNÁCTKA ZDOLALA DIVIZNÍ ŠUMPERK

Sigma Olomouc U18 si do Náměště na Hané pozvala k přípravě muže divizního Šumperka. V první půli se svěřencům Petra Kobylíka dařilo, v rozestavení 3-5-2 dokázali překonat obranu hostí, když se po kombinační akci dostal do samostatného brejku Luka Rozehnal a Sigma šla do poločasového vedení.

Ve druhém poločase došlo k prostřídání a změně rozestavení na 4-5-1, hra mírně upadla, Šumperk dokázal srovnat na 1:1. Sigma si vítězství v závěru vzala zpět, když se z rohového kopu prosadil Štěpán Galík.

Další zápas hraje osmnáctka příští středu proti mužům Šternberka v Mladějovicích.

Hodnocení trenéra Petra Kobylíka:

Na první zápas to bylo hodně dobré utkání z naší strany. Kluci hráli v první půli prvně v tomto rozestavení a zvládli to výborně. Až na pár ztrát, ale to je v první půli úplně běžné. Mile mě překvapili nasazením, kombinační hrou, byly tam centry, šance, náběhy, takže hlavně první půle byla velmi dobrá. Ve druhé jsme trochu prostřídali, změnili rozestavení a hra trochu upadla, ale některé individuální věci tam byly velmi dobré. Šumperk nás pak trochu zatlačil a srovnal, ale dokázali jsme vsítit vítězný gól a byly tam ještě další šance, takže na první zápas to bylo dobré.“

SK Sigma Olomouc U18 – FK Šumperk 2:1 (1:0)

Branky Sigmy: Rozehnal, Galík.

Sestava Sigmy 1. pol.: Žíla – Beran, Holec, Skopal – Ondris, Remeš, Činčara, Příkazský, Foldyna – Rozehnal, D. Lorenc. 2. pol.: Kozub – Glos, Ondris, Beran, Skopal – Andrýsek, Příkazský, Lev, Galík, Synevych – Rozehnal. Trenér: Petr Kobylík.

ŠESTNÁCTKA NA ÚVOD PŘÍPRAVY PODLEHLA BANÍKU

Šestnáctka nastoupila v tréninkovém centru Baníku proti stejně starému soupeři. Aby se protočilo více hráčů, hrálo se 2x 60 minut. Úvod vyšel domácímu týmu, dal gól a dostal Hanáky pod tlak. Z toho se mladí Sigmáci dostali, měli šance, ale nedali a domácí po ztrátě hostů na půlce navýšili vedení na 2:0.

Druhý poločas začal snížením Sigmy, když se trefil Kuneta. Pak ale přišly chyby Hanáků v defenzívě a domácí celek navýšil vedení. Sigma pak v závěru ještě snížila.

Příští týden hraje Sigma Olomouc U16 v sobotu 20. července od 12:30 ve Velkém Újezdu proti šestnáctce Trenčína.

Hodnocení trenéra Tomáše Vasiljeva:

Byl to první přípravný zápas, protočili jsme všechny kluky, vyjma dvou zraněných Brablice a Botka. Zápas to byl nahoru dolů, chvíli byl lepší Baník, chvíli my. Ve druhé části jsme snížili, pak ale přišly chyby, které se můžou stát, ale stály nás výsledek. V kádru máme 22 hráčů a 4 brankáře a kluci už bojují o fleky, a pokud máme tolik hráčů, tak všichni hrát nemůžou. I o tom je ta příprava. Bylo to na výborném hřišti se silným soupeřem, kterého máme hned v prvním kole soutěže, kde mu to budeme chtít vrátit.“

Baník Ostrava U16 – SK Sigma Olomouc U16 5:2 (2:0)

Branky Sigmy: Kuneta, vlastní.

Sestava Sigmy 1. pol.: Vondra (40. Vláčil) – Klanica, Skopal, Oulehla, Konečný – Vybíral, Brumar, Kubeš – Kuneta, Jančík, Janošec. Sestava Sigma U16 2. poločas: Kubíček – Kuneta (60. Vencl), Kristek, Petr, Škop – Milčický, Bratič, Marek – Doležel, Pospíšil, Filo. Trenér: Tomáš Vasiljev.

Další články