• B-tým

Béčko v přípravě: tři výhry a čtrnáct vstřelených branek

  • 17. 7. 2024

Na sobotní start Chance Národní Ligy v Chrudimi se v tomto týdnu chystá B-tým Sigmy. Letní přípravu absolvoval pod vedením nového trenéra Miloslava Brožka. Hanáci během června a července odehráli šest zápasů s bilancí tří výher, jedné remízy a dvou proher. Nejlepším střelcem týmu se stal Yunusa Muritala. Nigerijský útočník zaznamenal hattrick proti Žilině v generálce, celkově se v přípravě za béčko prosadil čtyřikrát a byl nejlepším střelcem týmu.

Pro Brožka byl první zápas na lavičce béčka pikantní, hrálo se totiž proti Opavě, odkud do Sigmy přišel. Proti tradičnímu druholigovému soupeři odehráli Hanáci dobré utkání a na úvod přípravy remizovali 1:1. Jedinou branku béčka vstřelil David Jaja.

Chtěl bych poděkovat hráčům za to, jak k utkání přistoupili. Celý týden byl organizačně složitý, museli jsme tým doplnit, abychom zápas mohli sehrát. Utkání mělo skvělé tempo, remíza je zasloužená, možná jsme v některých pasážích byli lepším týmem. Neproměnili jsme penaltu, což je škoda,“ hodnotil první přípravný duel Brožek.

SK Sigma Olomouc B – SFC Opava 1:1 (0:0)
Branky:
69. Jaja – 59. Kim.
Sestava
: Digaňa – Křišťál, Dohnálek (73. Kubát), Bednár, Cahel – Jalovičor (67. Jaja), Fabiánek (67. Siegl) – Coufal (85. Petráš), Huňa (67. Drábek), Moses – Judas (46. Škoda). Trenér: Miloslav Brožek.

K druhému přípravnému duelu se olomoučtí fotbalisté vydali až na hranice se Slovenskem do Rohatce, kde jejich soupeřem byla Skalica. V utkání padlo pět branek, za Sigmu se prosadili Kevin Huňa a z penalty v závěru Adam Proniuk. Soupeř ze Slovenska ale byl o gól produktivnější a zvítězil 3:2.

Potvrdila se kvalita první slovenské ligy. Naši mladí hráči se s tím ale srdnatě prali. Oceňuji, že se nám Proniukem podařilo snížit, kluci ještě bojovali o to, aby snížili a zápas dovedli do remízového stavu. Byl to pro mladé hráče skvělý zápas,“ hodnotil utkání pozitivně, navzdory prohře, trenér Brožek.

SK Sigma Olomouc B – MFK Skalica 2:3 (1:1)
Branky
: 29. Huňa, 86. Proniuk (pen.) – 24. Vlasko (pen.), 73. Nagy, 77. Krčík.
Sestava: Digaňa – Křišťál, Jaja (45. Dohnálek), Coufal, Stryk (45. Bednár) – Jalovičor, Fabiánek (63. Pavlíček) – A. Uriča (75. Michl), Huňa (75. Táborský), Amasi (80. Petráš) – Ikugar (75. Proniuk). Trenér: Miloslav Brožek.

Na třetí pokus už se Brožkovi svěřenci dočkali vítězství, když ve Slatinicích porazili 1:0 Považskou Bystricu. Slovenského soka srazil jediným gólem Adam Uriča. „Jsem rád, že jsme vyhráli. Bylo to velmi bojovné utkání. Nechtěl bych to srovnávat, ale přijel dospělý tým, zatímco my máme v týmu hráče, kteří přecházejí z dorostu do dospělého fotbalu. Celkově jsem ale spokojený s tím, jak hráči zápas odmakali. Sice je to příprava, ale každé vítězství je důležité,“ chválil Brožek.

SK Sigma Olomouc B – FK MŠK Považská Bystrica 1:0 (1:0)
Branky
: 41. A. Uriča.
Sestava: Koutný (73. Král) – Křišťál (61. Coufal), Jaja, Bednár, Stryk – Jalovičor (81. Pavlíček), Fabiánek – A. Uriča (61. Michl), Huňa (78. Táborský), Amasi (81. Petráš) – Ikugar (70. Proniuk). Trenér: Miloslav Brožek.

Béčko Sigmy ve čtvrtém přípravném utkání vyzvalo v Lanžhotu dalšího soupeře ze Slovenska. Proti Petržalce si od úvodu vytvořilo několik gólových šancí, dvě z nich využili Moses Amasi a Ola Dele. Po změně stran Petržalka snížila, bleskově ale dvoubrankové vedení na stranu Sigmy vrátil Yunusa Muritala. Olomoucký B-tým zvítězil 3:1.

Hlavně mě těší, že jsme do utkání vstoupili aktivně. Tým za to chci pochválit. Tato aktivita nám vydržela po celý zápas. Nějaké mezery v organizaci hry jsem tam viděl, ale o poločase jsme si vše vyjasnili. Musíme být v tomto důslednější. Celkové nastavení týmu a ochota pracovat byla na naší straně, zápas splnil svůj účel,“ řekl po skalpu Petržalky Brožek.

FC Petržalka – SK Sigma Olomouc B 1:3 (0:2)
Branky
: 64. Švec – 6. Amasi, 14. Dele, 66. Muritala.
Sestava: Koutný (61. Digaňa) – Křišťál (72. Táborský), Vraštil (46. Jaja), Bednár (72. Pavlíček), Coufal (72. Stryk) – Fabiánek (46. Jalovičor), Langer (72. Petráš) – A. Uriča (72. Proniuk), Dele (72. Huňa), Amasi (72. Michl) – Muritala (72. Ikugar). Trenér: Miloslav Brožek.

Zpestřením přípravy bylo utkání proti rakouskému Amstettenu. Duel rozhodla jediná branka, kterou vstřelil soupeř Hanáků. „Zápas byl hodně emotivní, byla v něm spousta soubojů. Bylo to rozkouskované, takový boj mezi šestnáctkami, hra nebyla moc plynulá. Takhle bychom se úplně prezentovat nechtěli. Na druhou stranu pro mladé hráče, které jsme měli s sebou to byla dobrá škola,“ hodnotil prohru s Amstettenem Brožek.

SK Sigma Olomouc B – SKU Amstetten 0:1 (0:1)
Branka
: 22. soupeř
Sestava: Digaňa (77. Ulenfeld) – Zifčák, Vraštil (70. Coufal), Pavlíček, Bednár (70. Judas) – Jalovičor (70. Zahradníček), Fabiánek (70. Siegl) – Vodháněl (70. Macharáček), Fiala (70. Ikugar), Huňa (7. Stryk) – Proniuk (46. Křišťál). Trenér: Miloslav Brožek.

Generálka na Chance Národní Ligu pak dopadla na jedničku. Béčko Sigmy se střetlo s B-týmem Žiliny a zvítězilo vysoko 7:1. Hattrickem se blýskl Yunusa Muritala, další trefy zaznamenali Juraj Chvátal, Lukáš Vraštil, Moses Amasi a Adam Proniuk. „Jsem hlavně rád, že jsme se přiblížili nastavení mistrovského zápasu, byla tam velká míra snahy, což je potěšující. Chtěl jsem vyhrát generálku a stejně tak budeme chtít vyhrát i první mistrovský zápas v Chrudimi,“ vyhlíží Brožek start soutěže.

SK Sigma Olomouc B – MŠK Žilina B 7:1 (3:0)
Branky
: 30., 59. a 61. Muritala, 25. Chvátal, 42. Vraštil, 75. Amasi, 80. Proniuk.
Sestava: Koutný (72. Berka) – Chvátal (70. Coufal), Matys (70.Pavlíček), Vraštil (70. Amasi), Bednár – Jalovičor, Fabiánek – Dele (65. Ikugar), Langer, Stryk – Muritala (65. Proniuk). Trenér: Miloslav Brožek.

Střelci B-týmu v přípravě:

4 – Yunusa Muritala
2 – Moses Amasi, Adam Proniuk
1 – Ola Dele, Kevin Huňa, Juraj Chvátal, David Jaja, Adam Uriča, Lukáš Vraštil

Nejbližší program B-týmu:

Už v sobotu od 10:15 zahájí fotbalisté olomouckého béčka nový ročník Chance Národní Ligy na půdě Chrudimi. Následovat budou dva domácí duely. Nejprve v sobotu 27. července béčko Sigmy hostí Prostějov, ve středu 31. července pak Viktorii Žižkov.

Další články