• B-tým

Osmnáctka remizovala s muži divizního Šternberka

  • 19. 7. 2024

Dorostenci Sigmy Olomouc kategorie U18 hráli ve středu další přípravné utkání. Osmnáctka se v Mladějovicích utkala s muži Šternberka, které vede bývalý reprezentant a hráč Sigmy Marek Heinz, a díky trefám Davida Lorence a Luky Rozehnala remizovala 2:2.

První půle vyšla svěřencům Petra Kobylíka kombinačně, byli více na míči než soupeř. Obrana Šternberka dobrým vysunutím nepouštěla Sigmu do pasů za defenzivní linii, finální přihrávka tak trochu vázla. Branku Sigma přece jen vstřelila, když se po akci Sikory prosadil David Lorenc. Olomoucký dorostenecký celek pak přežil tutovku mužů Šternberka a do kabin šel s vedením 1:0.

Ve druhém poločase došlo k prostřídání, rozestavení zůstalo 3-5-2, ale začala se projevovat únava z úterního ostrého tréninku, hráči tolik nerotovali a po chybě gólmana Šternberk vyrovnal. To soupeře nakoplo, uplatnil důraz, a šel do vedení 2:1. Ale Sigma přešla do rozestavení 4-5-1, začala soupeře přehrávat a po akci Maksyma Synevyche se do koncovky dokázal prodrat Luka Rozehnal a vyrovnal na konečných 2:2.
Další zápas hraje osmnáctka příští v sobotu ve Velkém Újezdě od 10:30 proti slovenskému Trenčínu.


Hodnocení trenéra Petra Kobylíka:

Se Šternberkem to byl podobný duel jako v sobotu se Šumperkem, ale tentokrát na tom byl soupeř výkonnostně o trochu lépe. Hráli vysoko, proto se nám za ně nedařilo v první půli dostat finální přihrávku, nedokázali jsme využít prostoru za obranou soupeře, ale i tak jsme šli nakonec do vedení. V závěru půle nás podržel i gólman při šanci Šternberka. Ve druhé půli se projevila únava, protože jsme před zápasem nedávali žádné úlevy, šli jsme z ostrého tréninku. Trochu jsme zpomalili hru, čehož Šternberk svojí zkušeností dokázal využít, ale zase si ceníme toho, že po změně rozestavení jsme dokázali zabrat a srovnat skóre. Z pohledu kondičního to splnilo svůj účel, viděli jsme kluky v zápasech proti dospělým, jak umí pracovat v únavě. Jinak byl duel zaslouženě remízový.“


SK Sigma Olomouc U18 – FK Šternberk 2:2 (1:0)

Branky Sigmy: D. Lorenc, Rozehnal.

Sestava 1. pol.: Novák – Beran, Ondris, Skopal – Glos, Remeš, Činčara, Pšikal, Příkazský – Sikora, D. Lorenc. 2. pol.: Žíla – Glos, Beran, Skopal – Andrýsek, Příkazský, Remeš, Galík, Synevych – Rozehnal, Sikora. Trenér: Petr Kobylík.

Další články