• B-tým - preview

Béčko zahájí v sobotu sezónu. První zápas hraje v Chrudimi

  • 19. 7. 2024

V sobotu dopoledne vstoupí fotbalisté B-týmu Sigmy do nového ročníku Chance Národní Ligy. Prvním soupeřem svěřenců trenéra Miloslava Brožka bude Chrudim. Utkání odstartuje v 10:15.

Minulý víkend Hanáci v generálce zvítězili vysoko 7:1 nad B-týmem Žiliny. Hattrick vstřelil Yunusa Muritala, další branky nasázeli

Úplně bych toto utkání nepřeceňoval, teprve liga ukáže, jak jsme připraveni. Jsem rád, že jsme vyhráli a vstřelili sedm gólů, pro sebevědomí hráčů je to dobře. Teď je ale na nás, abychom nic nepodcenili,“ vrátil se k utkání proti Žilině B Miloslav Brožek.

Prvním sokem jeho svěřenců bude Chrudim. Východočeši v létě vyměnili trenéra, když Radka Kronďáka nahradil Jindřich Tichai. Úspěšný tým, který dosáhl v posledním ročníku druhé ligy na 5. místo, doznal určitých změn. V kádru Chrudimi už např. nepokračují Ondřej Kesner, který ukončil kariéru a přesunul se do role asistenta trenéra Tichaie. Do Mladé Boleslavi přestoupil gólman Jiří Floder, hostování v Chrudimi ukončili Tomáš Koukola a Václav Míka.

Novými tvářemi v týmu Východočechů jsou Lumír Číž a Patrik Wehowský z Opavy, Jiří Hrubeš a Jan Kozojed z Dukly, či např. Samuel Šimek z Pardubic.

V sobotu nás čeká houževnatý, zorganizovaný a pracovitý soupeř. Chrudim díky svému urputnému stylu, podpořenému fotbalovostí, došla v minulém ročníku na 5. místo. Navíc hraje doma. Má nového trenéra, trochu obměnila kádr, ale jádro zůstalo. Nečeká nás na začátek nic lehkého,“ řekl před zápasem Miloslav Brožek.

V přípravě Chrudim sehrála šest přípravných zápasů, vždy proti českým týmům, nejčastěji druholigovým. Cenného skalpu v podobě remízy 1:1 dosáhli Východočeši proti Liberci, v generálce remizovali 0:0 s Pardubicemi. Jedinou výhru v přípravě zaznamenalina konci června, kdy porazili 4:1 Varnsdorf.

V posledním vzájemném utkání dokázali Hanáci v Chrudimi zvítězil 3:1. Domácí po gólů Závišky sice vedli, ale brankami Štěpána Langera, Yunusy Muritaly a Jana Fialy Sigma duel otočila.

Utkání 1. kola Chance Národní Ligy mezi Chrudimí a Sigmou B se bude hrát na stadionu Za vodojemem v sobotu 20. června od 10:15. Hlavním rozhodčím utkání bude Vojtěch Opočenský, jemuž budou asistovat Lukáš Matoušek a Marek Malimánek.

KÁDR B-TÝMU:

Brankář: Matúš Macík

Obránci: Vojtěch Křišťál, Jakub Coufal, Adam Bednár, Jan Tobias Stryk, Mikeš Cahel, František Matys, Vít Beneš

Záložníci: Adam Uriča, Šimon Jalovičor, Jakub Fabiánek, Martin Pospíšil

Útočníci: Kenneth Ikugar, Adam Proniuk, Kevin Huňa, Denis Kramář, Daniel Grečmal, Moses Amasi

Další články