• Mládež

VIDEO: Sedmnáctka před Memoriálem Františka Harašty přehrála muže Přerova

  • 19. 7. 2024

Mladší dorostenci Sigmy Olomouc do 17 let hráli svůj první přípravný zápas proti mužskému celku. Ve Velkém Újezdu se v pátek poměřili s týmem Viktorie Přerov hrajícím krajský přebor. Duel mladá Sigma zvládla, vedla 3:0, soupeř pak dvěma brankami snížil, ale Marek Křiklava završil svůj hattrick a stanovil konečný výsledek na 4:2.

Sedmnáctka se dokázala dobře vypořádat s fyzickou převahou dospělého týmu a v první půli byla Olomouc jasně lepším týmem a jen kvůli nevyužitým šancím nebylo skóre vyšší než 1:0.

Ve druhé půli pokračovali svěřenci Jana Krajčoviče a Tomáše Binara v dobrém výkonu a navýšili vedení už na 3:0. Přerov pak díky dvěma hlavičkám z rohových kopů přece jen prokázal fyzickou převahu a zkušenosti ze standardek, ale Sigma dokázala odpovědět, když útočník Marek Křiklava završil hattrick a stanovil výsledek na konečných 4:2.

Příští týden má sedmnáctka v plánu herní soustředění ve Velkých Bílovicích, jehož součástí bude velký dorostenecký turnaj Memoriál Františka Harašty hraný od úterý do čtvrtka. V základní skupině má Sigma Slavii, Brno a výběr Bratislavy.

Hodnocení Jana Krajčoviče:

Byl jsem v očekávání, jak kluci zvládnou první utkání proti dospělému týmu v kariéře. Čekali jsme, jak zvládnou silové souboje, rychlostní porovnání, organizaci hry mužského týmu, ale bylo to nad očekávání z naší strany. V první půli jsme byli jasně lepší, jediné, co můžu vytknout je koncovka, protože jsme mohli vést minimálně 3:0 už v poločase. Ve druhé části hry jsme pokračovali v dobrém výkonu a navýšili vedení na 3:0. Pak soupeř během pěti minut snížil, když se přece jen dvakrát prosadil silově a hlavou z rohů. My jsme ale našli Křiklavou odpověď a zaslouženě jsme vyhráli. Škoda jen, že to nebylo vyšším rozdílem.“


SK Sigma Olomouc U17 –1. FC Viktoria Přerov 4:2 (1:0)

Branky Sigmy: Křiklava 3x, Kimel

Sestava: Hruban – Chytil, Vyroubal, Pavlištík, Sandr – V. Riedl, Kaštyl, Polášek – Vaněk, Hilbert, Kimel. Střídali: Křivánek, Pazdera, Chviliček, Jadrníček, Látal, Pšenica, Křiklava, Liďák. Trenér: Jan Krajčovič.


Další články