• B-tým - ohlas

Vstup do sezóny není dle našich představ, řekl Brožek po Chrudimi

  • 20. 7. 2024

Béčko Sigmy prohrálo v prvním utkání nového ročníku ChNL v Chrudimi 0:3. Nevydařenou premiéru na lavičce B-týmu v mistrovském utkání si tak odbyl trenér Miloslav Brožek. „Mám ze zápasu smíšené pocity, výsledek vypadá jednoznačně, a od 15. do 35. minuty to tak i vypadalo. Za druhý poločas chci kluky pochválit. Za to, že to nezabalili, snažili se s výsledkem i něco udělat, ale dnes to bylo o gólech. Soupeř byl velmi produktivní a to rozhodlo,“ zhodnotil utkání Brožek.

Hanáci si v úvodu vytvořili dvě zajímavé šance, ale nevyužili je. „Utkání jsme začali dobře, měli jsme do něj dobrý vstup. Měli jsme tlak, vycházelo nám to, co jsme chtěli. Vycházely nám náběhy, hráči byli všude včas, udrželi jsme se na míči. Po patnácti minutách se začala projevovat fyzická síla Chrudimi, která je velmi vyspělá. My jsme ze šancí, které jsme v úvodu měli, nic nevytěžili a postupně Chrudim přebírala otěže. Nedostupovali jsme tak aktivně, nevyhrávali jsme osobní souboje a měli jsme velký problém udržet se na míči. Opravdu velký. Byli jsme pod velkým tlakem, posledních dvacet minut první půle. Škoda, že nám soupeř dal gól. Kdybychom to přežili, tak jsme určitě sahali po bodech,“ hodnotil první poločas trenér Sigmy Miloslav Brožek.


Po změně stran byla hra vyrovnanější. V některých fázích se olomouckým hráčům podařilo soupeře zatlačit na jeho polovině. „Druhý poločas neudržela velké tempo ani Chrudim, my jsme po změně stran byli lepším týmem, chtěli jsme více, ale Chrudim si zkušeně protiútoky došla pro třetí gól. Ten padl v době, kdy jsme, paradoxně, měli největší tlak. Byl ale neuspořádaný, ale hrálo se na polovině soupeře. Chtěli jsme s výsledkem něco udělat, ale to se nám nepodařilo. Třetí gól rozhodl utkání. Všichni jsme zklamaní, pro body jsme se přijeli, ale místo toho máme vstup, jaký jsme si nepřáli. Je třeba ale brát objektivně sílu, jakou jsme dnes nabídli,“ shrnul Brožek.

Další články