• A-tým - ohlas

Jan Kliment: Hezčí gól si teď nevybavím!

  • 20. 7. 2024

První start, dva góly, tři body. Útočník Jan Kliment vykročil do olomouckého angažmá ve velkém stylu a dvěma trefami zajistil Sigmě výhru nad Dynamem České Budějovice v úvodním kole Chance ligy.

Jaké je tvé hodnocení zápasu?

Zhodnotil bych to samozřejmě kladně, protože jsme vyhráli 2:0. V první půlce ale Budějovice měly možná dvě šance a minimálně jednu loženou. Musím pochválit Tádu Stoppena, našeho gólmana, protože nás podržel. Všichni víme, že tým, který dá první gól, to má pak hodně ulehčené. Ve druhé půli od chvíle, co jsme dali gól, to podle mě bylo v naší režii. Druhý gól nám strašně moc pomohl. Myslím, že jsme plnili to, co jsme si řekli v přípravě. Všichni makali na 120 procent. Tak by to mělo být a podle toho to taky dopadlo.

Dal jsi někdy hezčí gól?

Popravdě jsem ho moc neviděl, protože jsem ležel na zemi. Slyšel jsem, jak se všichni radují a jen jsem zkontroloval, jestli je to v síti. Nevím, jestli jsem dal hezčí gól, asi si teď na žádný nevzpomenu. Takže to bude jeden z těch lepších.

Zkoušíš to třeba někdy takhle na tréninku?

V přípravě jsem se k tomu teď dostal jednou a skončilo to taky gólem. Ale že bych to nějak trénoval, to ne. Byla to intuice a všechno se sešlo. Zorvi mi t perfektně načasoval a v té situaci se nic jiného asi dělat nedalo.

Nebolí tě záda, když tam pak přistaneš takhle na plocho?

Ten gól to vždycky zahojí.

Nepřipadal sis si u druhého gólu okradený o radost? Dlouho se čekalo na VAR.

Našel bych v tom pozitivum, že rozhodčí zapískal hned a nenechal mě tam minutu se radovat. Věděl jsem hned, že to nebude jednoznačné, že to bylo padesát na padesát. Nakonec se to přiklonilo na naši stranu.


Další články