• Mládež

Osmnáctka v přípravě porazila Pardubice. U16 s Východočechy remizovala

  • 25. 7. 2024

Ve středu odehrály další přípravné zápasy naše dorostenecké týmy U18 a U16. Oba celky hrály proti svým vrstevníkům z Pardubic. Starší dorostenci svého soka dokázali zdolat 3:1. Tři branky vstřelili i mladší, ovšem stejnou porci nasázel i soupeř, byla z toho remíza.

OSMNÁCTKA BRALA PROTI PARDUBICÍM VÝHRU

Osmnáctka chtěla napravit nevydařený duel proti Trenčínu. Ve středu měla za soupeře stejně starý výběr Pardubic, proti němuž se už v první půli dostala do vedení. Skóre otevřel Andrýsek, který z úhlu nadělil gólmanovi hostů housličky.

Na tuto trefu dokázali Východočeši zareagovat a srovnat, vedení na stranu Sigmy ale ještě do poločasové přestávky vrátil Sikora, který se kličkou šikovně zbavil dvou bránících hráčů a střelou na zadní tyč dal na 2:1 pro Hanáky.

Po změně stran padl už jen jeden gól, po centru z pravé strany hlavou mířil přesně Filo. Sigma zvítězila nad Pardubicemi 3:1. Další zápas odehraje už v pátek, kdy ji čeká rakouská Admira. Hrát se bude na půdě soupeře.

Hodnocení trenéra Petra Kobylíka:

Celkově jsem spokojen s výsledkem. S některými fázemi zápasu také, ovšem byly tam pasáže, v nichž nás Pardubice přehrávaly. S nasazením, přístupem kluků i tím, jak se v průběhu utkání prezentovali, jsem spokojen. Až na těch pár fází, kdy jsme zcela vypadli z tempa a Pardubice nás přehrávaly. Výsledek je zasloužený.

SK Sigma Olomouc U18 – FK Pardubice U18 3:1 (2:1)

Branky Sigmy: Andrýsek, Sikora, Filo.

Sestava: Žíla – Glos, Beran, Holec, Skopal – Andrýsek (46. Marek), Činčara, Remeš, Příkazský, Synevych (46. Rozehnal) – Sikora (46. Filo). Trenér: Petr Kobylík.

ŠESTNÁCTKA V ZÁVĚRU SROVNALA KROK

V utkání mladších dorostenců padlo branek celkem šest. Do vedení šli jako první Hanáci, když na hraně velkého vápna dostal dostatek prostoru Brumar, který chytře obloučkem překonal gólmana hostů. Pardubice srovnaly z penalty.

Po změně stran pak dalšími dvěma zásahy Východočeši šli do dvoubrankového trháku. Svěřenci trenéra Vasiljeva ale nic nezabalili. Nejprve se po šikovně načasované průnikovce dostal s míčem do vápna Filo a přízemní střelou snížil. Stejný hráč nakonec i srovnal, když do odkryté brány doklepl míč, který předtím gólman Pardubic vyrazil.

Šestnáctka remizovala v dalším přípravném utkání 3:3. Stejně jako starší kategorii U18 ji čeká v pátek přípravný duel proti Admiře.

Hodnocení trenéra Tomáše Vasiljeva:

Utkání zapadá do naší přípravy. Odehráli jsme duel s dobrým soupeřem, bylo vidět, že Pardubice mají dobré věci, vědí, co chtějí hrát. Řekl bych i, že herně byly lepší, než my. My jsme sestavu prostřídali. Mrzí nás dvě zranění, které vzešly ze soubojů. To se dá těžko ovlivnit. Byť se snažíme únavu rozložit, soubojovým zraněním se dá těžko předejít. Potěšující je, že jsme v závěru dali dva góly a dokázali srovnat. Utkání určitě splnilo svůj účel.

SK Sigma Olomouc U16 – FK Pardubice U16 3:3 (1:1)

Branky: 2x Filo, Brumar.

Sestava 1. poločas: Vondra – Klanica (30. Kuneta), Oulehla, Botek, Konečný – Brumar, Marcol, Bratič, Kubeš, Janošec – Doležel (30. Pospíšil). Trenér: Tomáš Vasiljev. 2. poločas: Vláčil – Kuneta, Skopal, Petr, Škop – Brumar (60. Filo), Milčický, Bratič, Kubeš (60. Kristek), Janošec (60. Marek) – Pospíšil. Trenér: Tomáš Vasiljev.

Další články