• Mládež

Sedmnáctka ovládla letošní ročník Memoriálu Fr. Harašty

  • 25. 7. 2024

Velkého úspěchu dosáhli naši mladší dorostenci. Sedmnáctka pod vedením Jana Krajčoviče ovládla letošní Memoriál Františka Harašty. Ve finále prestižního mládežnického turnaje zvítězila 4:1 nad Baníkem Ostrava.

Vítězství si ohromně vážíme a jsme za něj velmi rádi. Vždy je to velmi vyrovnaný turnaj, na kterém startuje absolutní česká špička, kterou doplňuje česká reprezentace a výběr Bratislavy. Všichni účastníci na turnaj odjíždějí s ambicí ho vyhrát. Jsme rádi, že se nám to v tak silné konkurenci podařilo, stejně tak i za to, jakým způsobem jsme vítězství docílili,“ řekl na úvod hodnocení trenér U17 Jan Krajčovič.

Aby Hanáci mohli finále hrát, museli zvítězit ve své skupině. Postupně zdolali 2:0 výběr Bratislavského fotbalového svazu a Slavii Praha, v posledním utkání pak remizovali nerozhodně se Zbrojovkou.

Ve všech utkáních jsme předváděli konstantně velmi dobré výkony. Dokázali jsme protočit celý kádr, vyrovnanost naší sestavy byla základním klíčem k tomu, že jsme dokázali být po celý turnaj čerství, v utkáních aktivní a zároveň kvalitní,“ soudí Krajčovič.

Ve finálovém utkání pak Hanáci zdolali 4:1 Baník Ostrava a stali se celkovými vítězi. „Chtěl bych poděkovat celému týmu i realizáku. Každý, kdo tu byl, byl důležitým článkem k tomu, že jsme na turnaji uspěli,“ děkoval Krajčovič svému celku.

Zápasy ve skupině:

Bratislavský FZ – Sigma Olomouc 0:2 (branky: Kaštyl, Chvilíček)
Slavia Praha – Sigma Olomouc 2:3 (Pšenica, Kimel, Jardníček)
Zbrojovka Brno – Sigma Olomouc 0:0

Finále:

Sigma Olomouc – Baník Ostrava 4:1 (Křiklava, Riedl, Liďák, Kimel)

Na turnaji startovali: Štěpán Hruban, Tomáš Křivánek – Samuel Chytil, Michael Vyroubal, David Pavlištík, Jakub Chvilíček, Tomáš Sandr, Dominik Pazdera, Kryštof Skácel, Nikola Jadrníček, Radim Kaštyl, Victor Kenneth Riedl, Lukáš Liďák, Jakub Pilch, Lukáš Vaněk, Maxim Horák, Jiří Pšenica, Marek Křiklava, Jakub Kimel, Tomáš Hilbert. Trenér: Jan Krajčovič. Asistenti: Tomáš Binar, Marek DiCuia, Patrik Lakomý. Zdravotník: Jan Holomek.

Další články