• B-tým - preview

Hanácké derby. Béčko Sigmy v sobotu hostí Prostějov

  • 26. 7. 2024

V sobotu se poprvé v novém ročníku otevřou brány Androva stadionu. Od 10:15 tu budou hrát fotbalisté B-týmu, kteří se připravují na hanácké derby proti Prostějovu.

Svěřenci trenéra Miloslava Brožka budou chtít napravit nevydařený zápas v Chrudimi. Na východě Čech minulou sobotu totiž prohráli 0:3. „Chceme se ale rehabilitovat za zápas v Chrudimi, který jsme nesehráli dobře. Nechci se k němu příliš vracet, ale byl jsem poměrně rozčarován z našeho výkonu, především v defenzivě. Dobří jsme ale nebyli ani v ofenzivě, stejně tak ve výstavbě hry. Ve druhém utkání čekám od týmu mnohem lepší výkon, než před týdnem,“ řekl trenér B-týmu Brožek.

Prostějov, vedený olomouckou fotbalovou legendou Radimem Kučerou, odstartoval sezónu bezbrankovou remízou na půdě Vyškova. V týmu hanáckého rivala je několik odchovanců Sigmy Olomouc. Kučera má k dispozici mj. Jakuba Matouška, Radka Látala, Ondřeje Ševčíka, Martina Šindeláře, Jakuba Habustu či Martina Vybírala. Jedno ligové utkání odchytal za Sigmu Michal Bárta, který v Prostějově trénuje gólmany.

Cílem Prostějova je napravit minulý ročník, v němž se až do posledního kola zachraňoval. Když se oba celky v sezóně 2023/24 potkaly na Andrově stadionu, byla z toho remíza 1:1 (Šíp – Malec). V březnu zvítězil v derby Prostějov 2:0 (Vepřek vl., Koudelka).

Čeká nás derby proti soupeři, který je velmi kvalitní a silově dobře připravený. Prostějov má zkušenost, sílu a je na vzestupu. Na mysli mám celý klub – dokončují stadion, podpořeno je to i jeho aktivitou na přestupovém trhu, kde získali několik kvalitních fotbalistů. V Prostějově nechtějí opakovat minulou sezónu. Před týdnem nový ročník začali velmi dobře ve Vyškově. Z tohoto pohledu očekáváme těžké utkání,“ soudí Brožek.

Nějaké bolístky v týmu samozřejmě jsou, jde ale o běžné věci. Střed týmu zůstává ale pohromadě. Co se týče přípravy na zápas, tak ta probíhá standardně. Na hráčích cítím, že jsou jednoznačně hladoví po tom, aby doma uspěli a odčinili prohru z Chrudimi,“ zakončil trenér olomoucké rezervy.

Utkání SK Sigma Olomouc B – 1.SK Prostějov se bude na Andrově stadionu hrát v sobotu 27. července od 10:15 pod dohledem sudího Jakuba Doubravy. Jeho asistenty budou Václav Ježek a Adam Beneš.

Další články