• B-tým - ohlas

Vít Beneš: Hrozili jsme víc, ale remíza je asi zasloužená

  • 27. 7. 2024

Velezkušený obránce Vít Beneš vedl do zápasu s Prostějovem B-tým s kapitánskou páskou na rukávu. Po bezbrankové remíze přišla řeč nejen na utkání, ale i na jeho přesun do kabiny rezervy. "Nebylo pro mě těžké hledat motivaci. Naopak jsem se na zápas těšil," řekl novinářům.

Nebylo pro vás těžké najít motivaci?

Myslím, že nebylo. Možná to bude znít trochu sobecky, ale pokud to v sobě máte nějak urovnané, tak motivace je ve sportu vždycky. Nebylo to pro mě nic složitého. Bral jsem to jako soutěžní zápas, který jsem delší dobu nehrál. V přípravě jsem odehrál maximálně vždycky poločas. Naopak jsem se na zápas těšil. Jsem rád, že jsem mohl nastoupit.

Chybělo tomu ale asi vítězství?

Samozřejmě. Možná jsme měli o něco blíž než Prostějov. Neměli jsme stoprocentní příležitosti, ale hrozili jsme víc. Ve výsledku, když se dneska počítají xG, tak to byla nejspíš zasloužená remíza.

Jaká pro vás byla informace, že už s vámi v kádru áčka nepočítají?

Proběhla komunikace s hlavním trenérem Janotkou, že se rozhodl jít jinou cestou. Já jsem to prostě musel akceptovat a popasovat se s tím.

Byl to pro vás šok?

Upřímně jsem to nečekal. Samozřejmě nějaké otazníky už jsem sám v sobě měl po generálce v Polsku, kde jsem nastoupil jen na dvacet minut. Tam jsem samozřejmě přemýšlel o tom, jaká bude moje situace. Potom v týdnu jsem se to dozvěděl a pak už to byl jen o mě. Jak k tomu přistoupím a jak se s tím popasuju. Jak jsem ale psal třeba i na svých sociálních sítích. Něco končí a něco začíná. Všechno špatné je pro něco dobré.

Co máte v plánu dál?

Těžko plánovat. Ve fotbale se nedá plánovat skoro nic, protože přijde jeden den a celý fotbalový život se o 180 stupňů může otočit. Je možnost, že tady v Sigmě zůstanu a budu korigovat mladé v béčku, nebo se otevřou vrata někde jinde v Česku nebo v cizině. I to je možné, ale všechno po konzultaci s trenérem B-týmu a vedením.

Další články